Puhelinvalmistaja vahvisti: Vuotanut puhelin on tulossa

Matti Robinson
25. syyskuuta, 2015 21:56



Matkapuhelinvalmistaja BlackBerry on yllättänyt ja kommentoinut verkkoon vuodettuja kuvia ja huhuja tulevasta Android-laitteesta. Aiemmin Venice-koodinimellä ja nyt Priv-myyntinimellä tunettu laite on tulossa vielä tänä vuonna, kertoo BlackBerry.
Yleensä matkapuhelinvalmistajat, kuten muutkin teknologiayhtiöt, kiistävät huhut tai eivät kommentoi niitä lainkaan, kunnes tuote on julkistettu virallisesti. Esimerkiksi uusimman iPhonen kohdalla lähes kaikki tiedettiin etukäteen, mutta kukaan ei olettanut Applen kommentoivan epävirallisia tietoja.
Tänään BlackBerryn toimitusjohtaja John Chen on kertonut neljännestuloksen yhteydessä, että QWERTY-näppämistöllä ja kosketusnäytöllä varustettu BlackBerry Priv on saapumassa. Priv saapuu "merkittäville markkinoille" ja verkkomyyntiin ennen vuoden loppua, mutta tarkempaa tietoa saatavuudesta tai muista tiedoista ei annettu.
Tiedämme jo, että Priv on varustettu suurella kosketusnäytöllä, jonka alta paljastuu fyysinen QWERTY-näppäimistö. Laitteessa pyörii yhtiö kustomoima Android ja ominaisuuksiksi on huhuttu muun muassa 18 megapikselin kameraa. Chen vakuutti lehdistötilaisuudessa, että yhtiö edelleen luottaa Androidista huolimatta myös omaan BlackBerry 10 -käyttöjärjestelmään.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.