Ensikokeilussa Huawei Mate S: Hintava, mutta tyylikäs älypuhelin

Sami Koivunen
29. marraskuuta, 2015 20:14

Huawei esitteli kesällä Berliinin IFA-messujen yhteydessä uuden ylemmän luokan älypuhelimen linjastoonsa Mate S -älypuhelimen muodossa. Puhelin on hiljattain saapunut myyntiin myös Suomessa.
Huawein julkaistua aiemmin tällä viikolla uuden Mate 8 -huippumallin, sijoittuu Mate S Huawei-mallistossa Mate 8:n alapuolelle, mutta esimerkiksi P8:n ja Honor 7:n yläpuolelle. Hinnaltaan Mate S on hyvin vertailtavissa pari kuukautta sitten esiteltyyn Huawei Nexus 6P -älypuhelimeen.

Mate S muistuttaa ulkoiselta designiltaan melko läheisesti uusinta Honoria. Mate S antaa kuitenkin paremman laatuvaikutelman sirommalla ulkonäöllään, jonka lisäksi se on myös aavistuksen isompi 5,5 tuuman näytöllään.
Teknisesti puhelimesta löytyy Honor 7:n ja P8 Maxin tapaan Huawein oma Kirin 935 -järjestelmäpiiri. Lisäksi puhelin tarjoaa mm. hyvän 13 megapikselin kameran, melko vaatimattoman videokuvauksen, Android 5.1.1 -käyttöjärjestelmän, keskiluokan akunkeston ja erinomaisesti toimivan sormenjälkilukijan. Lisägimmickinä Mate S:n 128 gigatavun versiosta löytyy nk. Force Touch, joka mahdollistaa puhelimen käytön painovaakana.

Mate S:n suurimpia kysymysmerkkejä on sen suhteellisen kova suositushinta. Ensituntumien perusteella puhelimen suurimmilta valteilta vaikuttaisivatkin laadukas 1080p:n näyttö ja siro ulkoinen olemus.
Kokonainen Mate S -älypuhelinarvostelu ilmestyy Puhelinvertailuun lähiaikoina.

Lue myös nämä
Tägit
Android Huawei Huawei Mate S
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.