Tässä on uusi Googlen Nexus 6P

3
Valtteri Ahonen

Tässä on uusi Googlen Nexus 6P
Aivan kuten hyvän aikaa on jo tiedetty, tänä vuonna Google on päättänyt julkaista kaksi Nexus-puhelinta, jotka saavat ensimmäisenä kantaa tänään esiteltyä uutta Android 6.0 -järjestelmää. Toinen on LG:n hieman pienempi ja edullisempi malli, ja toinen, tässä uutisessa käsiteltävä, on Huawein valmistama Nexus P6.

Kyseessä on Nexus 6:n tapaan puhletti-kokoluokan laite, jossa on 5,7" QHD-näyttö. 6P eroaa ulkoisesti edeltäjästään selvästi, ja on tällä kertaa kokonaan metallikuorinen. Takakuoresta löytyy sormenjälkilukijan lisäksi yläreunasta musta palkki, jonka alueella 12,3 megapikselin kamera ja LED-salama sijaitsevat. Etupuolella on näytön lisäksi tietysti etukamera sekä eteen suunnatut kaiuttimet. Painoa puhelimella on 178 grammaa.

Kamera on tarkkuudeltaan samaa luokkaa kuin edellisessä Nexuksessa, mutta tällä kertaa siinä on käytetty HTC:n UltraPixel-tekniikkaa muistuttavaa rakennetta, jossa sensorin pikselit ottavat vastaan enemmän valoa. Tämän pitäisi parantaa kameran ominaisuuksia hämärässä. Mukana on myös lasertarkennus. Kameraa on pidetty Nexus-laitteiden kompastuskivenä. Jää testeissä todettavaksi, onko uusi pääkamera aiempaa kilpailukykyisempi. Etukamerassa on kilpailukykyiset 8 megapikseliä.

Huawei on lähtenyt mukaan myös uuteen, entistä helppokäyttöisempään USB-standardiin. USB Type C -liitin poistaa tarpeen jatkuvalle johdon pyörittelylle ja nostaa myös liitännän kapasiteettia. Alkuvaiheessa tämä tietysti aiheuttaa jonkin verran harmaita hiuksia, kun vanhat, nykyään joka pöytälaatikosta löytyvät USB-laturit eivät enää toimi uudessa puhelimessa.

Suorittimena on Snapdragon 810 v2.1, joten tehoa riittää jälleen, eikä ylikuumentumisen välitöntä vaaraa pitäisi olla. Valitettavasti kovan luokan näyttö ja suoritin sekä aiempaa suurempi, 3450 mAh:n akku hilaavat puhelimen hintaa jälleen yli 600 euron. Vielä ennen kuutos-mallia Nexus-puhelimet tunnettiin edullisuudestaan.

Huawei Nexus 6P
Paino:178 g
Suoritin:Qualcomm Snapdragon 810 v2.1
RAM:3 GB
Tallennustila:32 / 64 / 128 GB
Näyttö:5,7" QHD AMOLED
Akku:3450 mAh
Muuta:USB Type C, sormenjälkilukija
Hinta:alk. 500 dollaria
Päivitetty: Tietoja täsmennetty klo 19.47.

Parhaat kännykkätarjoukset

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C31 – hinta laskenut -24%

Realme C31
99 € Verkkokauppa.com
131 € CDON
151 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 131 €

Realme C21-Y – hinta laskenut -24%

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lämpölevy:

Snapdragon 810 = Ei kiitos, pitäkää tunkkinne.


Mikä syynä?

Vastaa
Juular
Juular

3

Kamera jättää edelleen toivomisen varaa.. Jostain syystä optista vakainta ei tuosta löydy. Aina jotain on pielessä, se täydellinen puhelin edelleen julkaisematta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.