Huawei Mate 8 esiteltiin – Tehokas suoritin ja iso näyttö

Manu Pitkänen

Huawei Mate 8 esiteltiin – Tehokas suoritin ja iso näyttö
Huaweilta tuntuu tulevan uusia puhelinmalleja samalla tahdilla kuin Samsungilta kaikkein kiivaimpaan aikaan. Tuorein Huawei-tulokas on juuri esitelty Mate 8.

Huawei Mate 8 on suunnattu niille kuluttajille, joiden mielestä puhelin saakin olla melkein mini-tabletin kokoinen. Mate 8:ssa on kuuden tuuman IPS-näyttö, mutta paneelin resoluutio on "vain" Full HD -tasoa. Uusissa Android-puhelimissa nähdään jo QHD- tai jopa 4K-näyttöjä.

Puhelimen raudassa päähuomion nappaa uusi Kirin 950 -järjestelmäpiiri, joka on ensimmäinen ARM:n Cortex-A72 -ytimiä hyödyntävä piiri. Kirin 950:ssä Cortex-A72-ytimiä on yhteensä neljä kappaletta ja ne toimivat parhaimmillaan 2,3 gigahertsin kellotaajuudella. Näiden lisäksi piirissä on vielä neljä vähävirtaisempaa Cortex-A53-ydintä. Keskusmuistia on 32 gigatavun mallissa yhteensä kolme gigatavua, kalliimmissa 64 ja 128 gigatavun versioissa keskusmuistia on neljä gigatavua.Pääkamerassa käytetään 16 megapikselin kennoa ja f/2,0-aukkoluvun optiikkaa. Optinen kuvanvakainkin kuuluu varusteluun. Etukamerassa on vuorostaan kahdeksan megapikselin kenno (f/2,4). Vaikka uusissa Android-laitteissa on jo alettu käyttää uutta USB-C-porttia, löytyy Mate 8:sta vielä vanhempi micro-USB-portti. Nexus 6P:n tavoin sormenjälkilukija on Mate 8:ssa sijoitettu puhelimen takakuoreen.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.