Apple poisti odotetusti kuulokeliitännän: "Kyse on rohkeudesta"

Matti Robinson
7. syyskuuta, 2016 23:00

Apple esitteli tänään uudet Apple Watch -älykellot sekä iPhone 7 -puhelimet. Erityisesti jälkimmäisestä olimme kuulleet paljon jo vuotojen ja huhupuheiden kautta, eikä suuria yllätykisä nähty.
Yksi merkittävimmistä uudistuksista iPhone 7:ssä oli kameran lisäksi kuulokeliittimen poistuminen. Vaikka parit puhelinvalmistajat ovat tehneet saman tempun tänä vuonna muutamilta puhelinmalleilta, niin kyse on ensimmäisestä suuresta eleestä 3,5 millimetrin liittimen kuolemiseen.
Monet ovat vastustaneet muutosta koko alkuvuodesta alkaneen huhumyllyn ajan, ja monin tavoin aivan syystä. Ylimääräisen adapterin kantaminen ei ole mielekästä, jonka lisäksi yksi liitäntä lataukselle ja kuulokkeille ei mahdollista ominaisuuksien yhtäaikaista käyttöä.
Applella ymmärretään ongelmat varmasti ja yhtiö esittelikin iPhonelle langattomat AirPods-kuulokkeet ja kertoi valinnasta poistaa erillinen kuulokeliitäntä.
Applen Phil Schillerin mukaan kyse on erityisesti rohkeudesta olla ensimmäisten joukossa muuttamassa älypuhelimia. Lisäksi vanha teknologia vie turhaa tilaa laitteesta, joka on pakattu täyteen muuten maailman kehittyneintä teknologiaa. Tässä mielessä vuosikymmeniä vanhan liittimen, jonka käyttömahdollisuudet ovat hyvin rajatut, säilyttäminen nykylaitteissa vaikuttaakin oudolta.
Lisäksi yhtiö vakuutteli, että uudet langattomat kuulokkeet niin Applelta kuin Beatsiltä saavat unohtamaan koko liitännän.






Lue myös nämä
Tägit
kuulokeliitäntä Nopeat Apple iPhone Apple AirPods
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.