Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 7 julkistettiin – Tällainen se on

1
Manu Pitkänen

iPhone 7 julkistettiin – Tällainen se on
Apple esitteli tänään odotetusti jatkoa viime vuonna julkaistuille iPhone 6s- ja iPhone 6s Plus -puhelimille. Ulkonäöllisesti iPhone 7 ja iPhone 7 Plus eivät tarjoa paljoakaan uutta, mutta kuorien sisällä muutoksia on tehty.

Puhelimien kotinäppäin on esimerkiksi uudistunut niin, että klikkausten sijaan puhelinta voi käskyttää voimakkaiden painallusten avulla. Kotinäppäin tunnistaa näytön tapaan eri voimakkuudet ja se on yhdistetty puhelinta värisyttävään Taptic Engine -moottoriin, joka lisättiin iPhoneihin viime vuonna.

iPhone on yksi maailman suosituimmista kameroista, joten odotukset uusien mallien kuvausteknistä kyvyistä kasvavat jatkuvasti. Odotusten täyttämiseksi Apple on tällä kertaa päättänyt lisätä tähän saakka ainoastaan Plus-malleista löytyneen optisen kuvanvakaimen myös pienempään iPhone 7:ään. Optiikka on ottanut harppauksen eteenpäin: linssejä on nyt yhteensä kuusi kappaletta ja aukon koko on kasvanut f/1,8:aan. Kaksivärisen salaman LEDien määrä on kasvanut kahdesta neljään.


iPhone 7 Plussasta löytyy sama kamera kuin pienemmästäkin mallista, mutta niitä on kaksinkappalein. Toisen kameran edessä tosin käytetään tele-linssiä, jolloin puhelimella voidaan zoomata optisesti kuvauskohteeseen. Kahta kameraa käytetään myös uudessa Portrait-kuvaustilassa, jossa puhelin luo kuvauskohteesta syvyyskartan ja sumentaa häiritsevän taustan (ns. bokeh-efekti).

Äänentoistoon on myös panostettu lisäämällä iPhonen yläosaan toinen kaiutin, joten äänet toistuvat landscape-tilassa stereona. Kaiuttimien äänentoiston voimakkuutta on kasvatettu ja dynaamista aluetta on kasvatettu, joten äänen pitäisi kuulostaa muutenkin paremmalta. Nappikuulokkeiden käyttöön tarkoitettu 3,5 millimetrin liitäntä on poistettu puhelimesta, mutta myyntipakkauksesta löytyy kuulokkeiden käyttöön tarvittava Lightning-porttiin kiinnitettävä adapteri.

Suorituskyky on tietysti myös parantunut. iPhone 7:ssä ja iPhone 7 Plussassa käytetään uutta A10 Fusioniksi kutsuttua neliytimistä järjestelmäpiiriä, jossa Apple on ottanut mallia ARM:n big.LITTLE-arkkitehtuurista. Ytimistä kaksi on siis tarkoitettu laskennallisesti vaativiin tehtäviin (ytimet 40 % nopeampia kuin A9:ssä) ja loput kaksi on tarkoitettu tilanteisiin, jossa halutaan säästää virtaa eikä laskentatehoa liiemmin tarvita. Piirin grafiikkaohjain on päivittynyt uuteen 50 prosenttia (A9:ään verrattuna) nopeampaan.

Akkukestoa on saatu puristettua iPhone 7:ään kaksi tuntia lisää iPhone 6s:ään verrattuna.

IP67-sertifioidut eli pöly- ja vesitiiviit iPhone 7 ja iPhone 7 Plus tulevat myyntiin viitenä eri värivaihtoehtona: entinen tähtiharmaa on vaihtunut mustaksi ja "Jet Blackiksi". Tallennustilavaihtoehtoina tarjotaan 32, 128 ja 256 gigatavua. Hinnat alkavat iPhone 7:n osalta 759 eurosta ja iPhone 7 Plussan osalta 899 eurosta. Myyntiin puhelimet tulevat 16. syyskuuta.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Malboro
Malboro

1

iPhone 7 on kokonsa puolesta pelkkä vitsi, mutta joku tällä vuosituhannella haluaa halkoja ostella??

4 vuotta sitten asian olisi vielä voinut ymmärtää, mutta ei enää.

Jumbosija on aina paras vaihtoehto?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja