Tätä Apple ei kertonut iPhone X:stä ja iPhone 8:sta

Manu Pitkänen
13. syyskuuta, 2017 11:36

Apple esitteli iPhone 8:n ja iPhone X:n eilen, mutta aivan kaikkea yhtiö ei malttanut lehdistötilaisuudessa kertoa puhelimista.
Yhtiön tuotesivuille lisätty spesifikaatiolista paljastaa esimerkiksi sen, että iPhone X ja iPhone 8 -mallit ovat Applen ensimmäisiä puhelimia, jotka tukevat eurooppalaista Galileo-paikannusjärjestelmää japanilaisen QZSS:n lisäksi. GPS on ollut osa iPhonen varustelua jo pitkään ja venäläistä GLONASSia on tuettu vuodesta 2011 lähtien. Langattoman latauksen lisäksi uudet iPhonet tukevat nopeaa Fast Charging -latausta, joka varaa puhelimen akun puolilleen noin puolessa tunnissa.
FaceID:hen käytettyä TrueDepth-kameraa käsiteltiin tilaisuudessa paljon, mutta etukameran kennon megapikselilukema saattoi mennä monilta ohi. Etukamerassa käytetään 7 megapikselin kennoa, aivan kuten iPhone 8:ssa.
HDR-näyttö löytyy vain iPhone X:stä, mutta kaikki uudet puhelimet tukevat Dolby Vision- ja HDR10- sisältöjä. iPhone X:n ja iPhone 8:n A11 Bionic -järjestelmäpiirit sisältävät myös uuden M11-liikeprosessorin. Lisäksi iPhone X, iPhone 8 ja iPhone 8 Plus sisältävät Neural Engine -piirin.
Akkukestosta Apple mainitsi varsin laveasti. iPhone X:n akku kestää noin 2 tuntia pidempään kuin iPhone 7:llä ja iPhone 8:n akku kestää suunnilleen yhtä kauan kuin iPhone 7:llä (iPhone 8 Plussan akku kestää tunnin pidempään). Lukuina tämä tarkoittaa sitä, että iPhone X:n ja iPhone 8 Plussan puheaika on 21 tuntia, iPhone 8:lla 14 tuntia. Nettiä käytettäessä iPhone X:n ja iPhone 8:n akku kestää 12 tuntia ja iPhone 8 Plus sinnittele tunnin pidempään.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone iOS 11
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.