Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tältä näyttävät uudistuneet, lasikuoriset iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -mallit

Matti Vähäkainu

Tältä näyttävät uudistuneet, lasikuoriset iPhone 8 ja iPhone 8 Plus -mallit
Apple on tänään Kalifornian Cupertinossa esitellyt uusia tuotteitaan. Applen odotettiin päivittävän iPhone-laitteistoa kolmella uudella mallilla, ja niihin lukeutuu kaksi iPhone 8 -mallinimen kantavaa mallia.

Yhtiö päätti hypätä iPhone 7s -mallinimen yli iPhone 7:stä suoraan iPhone 8:aan. Tietysti normaalimallin lisäksi julkaistiin myös isomman, puhlettikokoluokan malli, joka kantaa nimeä iPhone 8 Plus.

Vaikka Apple jätti suuremmat muutokset iPhone X -malliin, niin myös edullisemmassa iPhone 8 -mallissa on myös jotain uutta. Muun muassa iPad Prosta tuttu True Tone -näyttö saapui myös iPhone 8:aan. Kamera on uusittu 12 megapikselin kamera normaalikokoisessa mallissa ja Plus-mallissa jälleen tuttu kaksoiskamera, jota on parannettu myöskin.

Kamera tukee uutta Portrait Lighting -moodia, joka mahdollistaa valaistuksen muuttamisen uudella tavalla potrettimoodissa. Videokuvaus tukee nyt 4K-kuvausta 60 fps -taajuudella ja hidastuskuvaa saa 240fps nopeudella Full HD -tarkuudella.

Edellisen vuoden mallien tapaan näytöt ovat 4,7 tuumaa sekä 5,5 tuumaa. Koko on kuitenkin hieman pienentynyt. Tallennusmuistivaihtoehdot alkavat molemmissa 32 gigatavusta ja parhaimmillaan tallennustilaa on 256 gigatavua. RAM-muistia 4,7 tuuman mallissa on kaksi gigatavua ja Plus-mallissa puolestaan kolme.Molemmat saavat myös päivitetyn A11 Bionic -järjestelmäpiirin, joka tarjoaa melkoisesti lisäpotkua. Se on yhtiön mukaan nopein älypuhelinpiiri ikinä. Applen mukaan se on 70 prosenttia nopeampi kuin iPhone 7:n A10. Siinä on 30 prosenttia nopeampi grafiikkapiiri, joka on ensi kertaa Applen omaa käsialaa.

Laite tukee myös lisätyn todellisuuden AR-sovelluksia, joita pystyy kehittämään Applen aiemmin tänä vuonna esitellyllä ARKit-alustalla. iPhone 8:n yksi tärkeimpiä uudistuksia on kuorien lasipinta aiempaan metallipintaan verrattuna, sillä se tuo mukanaan langattoman latauksen Applen älypuhelimeen ensimmäistä kertaa. Yhtiön mukaan lasi on kestävintä markkinoilla.

Molemmat iPhone 8 mallit saapuvat ennakkotilattavaksi jo tänä perjantaina eli 15. päivä ja kauppoihin se saapuu 22. päivä kuluvaa kuuta eli ensi viikon perjantaina. Hintaa iPhone 8:lla on 699 dollaria 829 euroa (64GB) ja 999 euroa (256GB) sekä iPhone 8 Plussalla 799 dollaria 939 euroa (64GB) ja 1109 euroa (256GB). Värivaihtoehdot ovat hopea (silver), tummanharmaa (space gray) ja kulta (gold).Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.