Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple paljasti iPhone X:n – Tämä on älypuhelinten tulevaisuus

Manu Pitkänen

Apple paljasti iPhone X:n – Tämä on älypuhelinten tulevaisuus
Apple esitteli tänään Apple Parkin Steve Jobs Theater -auditoriossa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa huhutun ja useaan kertaan vuodetun iPhone X:n. Applen älypuhelimien kymmenvuotista taivalta juhlistava puhelin edustaa Applen teknisen osaamista huippua. Applen mukaan puhelin aloittaa uuden 10-vuotisen ajanjakson älypuhelimien kehityksessä.

iPhone 8:n ja iPhone 8 Plussan jatkoksi esitelty korkeamman hintaluokan iPhone X, josta löytyy esimerkiksi koko etualan kattava näyttö, kuten keväällä esitellystä Samsung Galaxy S8:sta. OLED-teknologiaan perustuva 5,8 tuuman näyttöä markkinoidaan Super Retina -näyttönä, jonka tarkkuus on 24361125 pikseliä (458 PPI). Näyttö tukee HDR10- ja Dolby Vision -formaatteja. iPhone 8 -mallien tapaan puhelin sisältää tuen myös dynaamiselle värilämpötilalle (True Tone).
Edge-to-edge-tyyppinen koko etupuolen peittävä näyttö tarkoittaa samalla sitä, että Apple on joutunut luopumaan kokonaan kotinäppäimestä. Tämä on pakottanut kehittämään uusia menetelmiä päästä käsiksi kotinäppäimeen tukeutuviin ominaisuuksiin, kuten Siriin. Suurempi muutos on tapahtunut biometrisessa tunnistautumisessa. iPhone X:ssä ei ole sormenjälkilukijaa, vaan sen sijaan puhelimeen kirjaudutaan Face ID -nimisen 3D-kasvojentunnistuksen avulla. Myös Apple Pay -maksut hyväksytään Face ID:n avulla.

iPhone X:n sisällä toimii A11 Bionic -järjestelmäpiiri ja sen sisältämä uusi koneoppimistehtäviin suunniteltu mikropiiri (neural engine) hoitaa Face ID -kavojentunnistukseen liittyvät tehtävät. Näin iPhone oppii jatkuvasti tunnistumaan käyttäjänsä aiempaa paremmin. Applen mukaan Face ID on moninkertaisesti turvallisempi kuin Touch ID.

3D-kasvojentunnistukselle on kehitetty viihteellisempää käyttöä animoitujen emojien eli animojien muodossa. iPhone X:llä käyttäjä voi nauhoittaa omia ilmeitä ja saada emoji-hahmot reagoimaan samalla tavalla. Animojien jakaminen tapahtuu iMessage-viestipalvelussa.iPhone X:ssä käytetään iPhone 8 Plussan tavoin kahta 12 megapikselin kennoa, mutta X-mallissa molemmat kamerat on optisesti vakautettuja. Normaalin kameran aukkoluku on f/1,8 ja tele-kameran f/2,4. Luonnollisesti iPhone X sisältää tuen samoille kuvausominaisuuksille kuin iPhone 8 Plussakin, joten myös kuvien valaistuksen käsittelyn mahdollistava Portrait Lightning on tuettu.iPhone X:ää voi ladata langattomasti Qi-latureilla. Puhelimen akku kestää kaksi tuntia pidempään kuin iPhone 7:ssä.


Apple tuo iPhone X:n myyntiin 64 ja 256 gigatavun malleina. Hinnat alkavat 1179 eurosta. Puhelin tulee saataville marraskuun 3. päivänä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.