Google Pay saapui Säästöpankin asiakkaille

Petteri Pyyny
4. maaliskuuta, 2021 15:14

Säästöpankki kertoo ottaneensa vihdoin Googlen maksupalvelun, Google Payn käyttöön.
Aiemmin Suomessa toimivista säästöpankeista sekä Aktia että Oma Säästöpankki (eli omaSP) ovat jo olleet mukana Google Pay -palvelussa, mutta nyt mukaan liittyy siis varsinainen Säästöpankkiryhmä. Säästöpankkien mukaan tulon jälkeen Google Payta tukevat käytännössä kaikki Suomen suurimmat pankit, paitsi Osuuspankki.
Google Pay käytännössä kytkee kuluttajan pankki- ja luottokortit osaksi Google Pay -palvelua. Sen avulla kaupassa lähimaksaminen onnistuu puhelinta maksupäätteelle näyttämällä - ja vahvistusta tarvitsevat maksut voi kuitata puhelimen sormenjälkitunnistuksella tai kasvojentunnistuksella.

Google Pay on täällä! Ota käyttöön Säästöpankin mobiilisovelluksen uusimassa versiossa (1.17.1), ja maksa jatkossa ostoksesi helposti mobiilisti sekä kaupassa, että verkossa. #mobiilimaksaminen pic.twitter.com/HdM1OC27GR

-- Säästöpankki (@Saastopankki) March 4, 2021


Google Pay toimii ainoastaan Android-laitteissa, kuten älypuhelimissa sekä Wear OS-älykelloissa.
Nyt kahden kilpailevan teknojätin maksualustojen tuki on parantunut merkittävästi. Osuuspankki kertoi liittyvänsä Applen Apple Pay -palveluun "piakkoin" ja nyt Säästöpankit liittyivät Google Pay -järjestelmään. Isoimmat puutteet ovat enää se, että Osuuspankki ja S-Pankki eivät tue Google Payta.
EDIT 8.3.2021: Päivitetty pankkien tuki eri alustoille.

Lue myös nämä
Tägit
Säästöpankki Suomi Google Wallet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.