DNA:n ja Telian Yhteisverkko aloittaa 5G-verkon rakentamisen Varkaudesta

Janne Yli-Korhonen
22. maaliskuuta, 2021 14:17

DNA Oyj:n ja Telia Finland Oyj:n yhteisesti omistama yhtiö Suomen Yhteisverkko Oy (SYV) alkaa rakentamaan uutta 5G-verkkoa Pohjois- ja Itä-Suomeen yhteistyössä Nokian kanssa. Kolmen vuoden ajan kestävä rakennusprojekti käynnistetään Varkaudesta maaliskuussa 2021.
Rakentaminen Varkauden alueella aloitetaan 22. maaliskuuta. 5G-verkon rakentamisen yhteydessä uudistetaan myös nykyiset mobiiliverkot. Koko alueen tukiasemavaihtojen on tarkoitus valmistua 21. huhtikuuta 2021.
Vaihtojen aikana saattaa aiheutua enimmillään työpäivän mittaisia paikallisia katkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin.
Varkauden pilottialueella rakennetaan 5G-tukiasemia Varkauden, Joroisten, Leppävirran ja Pieksämäen alueella:


Aiemmin DNA:n ja Telia tiedottivat laajentavansa yhteistyö verkonrakennuksessa, jonka myötä kattavuus on noin 62,5 prosenttia Suomen maantieteellisestä alasta. Uuden 5G-verkon myötä Itä- ja Pohjois-Suomen asukkaiden mobiililaajakaistapalveluiden kuuluvuusalue laajenee, siirtonopeudet kasvavat ja palvelutaso paranee.
DNA:n ja Telian taajuuksien yhteiskäyttö ja suurempi tukiasemapaikkojen määrä mahdollistaa yhden operaattorin verkkoon verrattuna suuremmat tiedonsiirtonopeudet myös 5G-verkossa, kuten se teki myös 4G-verkossa.

Lue myös nämä
Tägit
Suomi 5G DNA Telia Suomen Yhteisverkko
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.