Uuden iPhonen huikea näyttö on täsmälleen sama näyttö kuin mm. OnePlussassa - valmistajana Samsung

Petteri Pyyny
17. syyskuuta, 2021 13:49

Applen tällä viikolla julkaisemien uusien iPhone 13 -mallien yksi uudistus oli iPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Max -malleihin tuotu suuremmalla virkistystaajudella toimiva näyttö.
Mutta PhoneArenan mukaan kyseinen näyttö on itse asiassa Samsungin tehtaalta tuleva, täysin yleisesti muillakin valmistajilla käytössä oleva 120Hz näyttö. Samaa näyttöä käyttää ainakin OnePlus 9 Pro sekä Samsungin oma Samsung Galaxy S21 Ultra.
Eli kyllä, näyttö on loistava - kuten se on jo Samsungin ja OnePlussan mallien kohdalla todettu. Mutta mikään iPhonen erikoisuus ei kyseessä ole. Näytön virkistystaajuus vaihtelee täsmälleen samalla tavalla kuin OnePlus 9 Prossakin, eli näytön virkistystaajuutta muutetaan erittäin hitaasti päivittyvän virkistystaajuuden (1Hz) ja todella nopeasti päivittyvän virkistystaajuuden (120Hz) välillä, sen perusteella mitä näytöllä tapahtuu.
Edullisemmissa iPhone 13 -malleissa, eli iPhone 13 minissä ja iPhone 13:ssa käytetään puolestaan LG:n valmistamia, perinteisempiä 60Hz virkistystaajuuden näyttöjä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.