Raportti: Applen tuleva iPhone saa periskooppikameran

Matti Robinson
14. huhtikuuta, 2022 20:52

Applen tulevasta älypuhelinmallista on huhuttu jo pitkään, ja ensimmäiset kameraa koskeneet huhut alkoivat jo heti edellismallin jälkeen loppuvuodesta.
Tuolloin Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arveli, että iPhonessa siirrytään uuteen kameroiden aikakauteen, kun megapikselit kasvavat merkittävästi totutusta 12 megapikselistä aina 48:aan asti.
Tätä tietoa vahvisti entisestään alkuvuodesta julkaistu TrendForcen raportti, jonka mukaan myös Apple on siirtymässä 48 megapikselin kameraan.
Nyt tiedot kertovat, että Applen kamerauudistukset lähivuosina ei jää pelkästään megapikselien lisäämiseen, vaan amerikkalaisjätti on valmistautumassa siirtymään myös zoom-kameran osalta.
The Elecin mukaan kuvanvakaimia valmistava Jahwa Electronics valmistautuu tuottamaan komponentteja Applelle uudessa tehtaassa. Nämä komponentit on yhdistetty loppuvuodesta perutun Samsung-yhteistyön tiimoilta juuri teleskooppikameraan.
Tehtaan aikataulu ei kuitenkaan mene yksiin iPhone 14 -malliston kanssa, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna, vaan komponenttien tuotanto menee ensi vuodelle. Tämä tarkoittaisi, että se kerkeäisi aikaisintaan iPhone 15 -mallistoon, joka onkin analyytikkojen arvioiden mukaan juuri se mallisto, josta kamera ensi kertaa löytyy.
Periskooppikameroita on nähty jo aiemmin mm. Samsungin ja Huawein laitteissa.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.