Raportti: Tulevan iPhonen megapikselit kasvavat moninkertaisiksi

Matti Robinson

Raportti: Tulevan iPhonen megapikselit kasvavat moninkertaisiksi
Apple ja Google olivat pitkään käytännössä ainoat älypuhelinvalmistajat, jotka eivät uskoneet vuosittain kasvaviin megapikselimääriin kameroissaan. Samalla kun kiinalaisvalmistajat ja jopa Samsung kasvattivat kameroiden pikselimääriä, niin Apple ja Google luottivat laadukkaisiin sensoreihin ja softaosaamiseen.

Google on sittemmin alkanut kasvattaa sensorien tarkkuutta, kun esitteli viime syksynä 50 megapikselin kameralla varustetun Pixel 6 -puhelimen. Nyt tiedot kertovat, että Applekin on – kenties Googlen inspiroimana – hyppäämässä samaan kelkkaan.

TrendForcen raportin mukaan Apple on päättänyt, että tulevan iPhone 14 Pro:n tulevan pääkameran megapikselimäärä nousee 48 asti. Apple on sisukkaasti pysynyt 12 megapikselissä aina 2015 syksyllä esitetystä iPhone 6s:stä asti.

Voimmekin jo sielun silmin nähdä ja kuulla Applen esittelytilaisuudessa johtajien mantran "nyt 4 kertaa tarkempi kamera", vaikka tietysti otetun kuvan tarkkuus ei ole suoraan verrannollinen sensorin tarkkuuteen. Ovathan kyseiset yhtiöt luottaneet juuri tähän aiemminkin.Miksi sitten Apple on muuttamassa ääntä kellossa? No, kehitys kehittyy, ja niin tekevät myös kamerasensorit. Laatu on parantunut olennaisesti tarkemmissa kennoissa, jonka lisäksi kuluttajat kenties odottavat jo 8K-videokuvausta, joka vaatii yli 33 miljoonaa pikseliä.

Nähtäväksi jää esitteleekö Apple pixel binning -teknologiaa myös uutuutena, vaikka sitä on käytetty jo kymmenen vuotta sitten esitellyssä Nokia 808 PureView -puhelimessa.

TrendForcen raporttia ennen, jo viime vuoden lopulla, Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi, että Apple tuo iPhonen seuraavassa iteraatiossa 48 megapikselin kameran. Lisäksi Kuon mukaan Applen saattaa julkaista periskoopilla toimivan zoom-kameran, joita on nähty mm. Samsungin ja Huawein huippupuhelimissa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Samsung Galaxy M32 5G – hinta laskenut -42%

Samsung Galaxy M32 5G
318 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 546 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.