Opas: Näin lisäät Googlen sää -kuvakkeen aloitusnäytölle

Janne Yli-Korhonen
5. kesäkuuta, 2022 21:20

Android-puhelimissa on yleensä asennettuna valmiiksi puhelinvalmistajan toimesta jokin sovellus, jonka tehtävä on näyttää sää. Lisäksi Google Play -sovelluskaupasta voi asentaa kolmannen osapuolen sovelluksen, kuten vaikkapa Ilmatieteen laitoksen Sää -sovelluksen.
Yksi vaihtoehdoista on Googlen oma säänäkymä, joka näyttää tärkeimmät tiedot, kuten lämpötilan ja sademäärän, selkeästi
Googlen sää saattaa kuitenkin jäädä monelta käyttämättä, sillä kyseinen toiminto on hieman piilotettuna Androidissa. Tässä oppaassa käymme läpi, miten sään saa lisättyä kotinäytölle.

Näin saat lisättyä Googlen sään Android-puhelimen kotinäytölle


Googlen sään saa näkyviin, kun avaa puhelimesta löytyvän Google-sovelluksen ja kirjoittaa hakuun 'sää'. Tällöin Google automaattisesti näyttää sen paikkakunnan sijainnin, jossa olet.
Tämän näkymän saa siis nopeammin auki, kun sään lisää aloitusnäytölle.
Näin lisäät:

  1. Avaa Google-sovellus
  2. Kirjoita hakupalkkiin 'sää'
  3. Klikkaa säänäkymän kohdalla olevaa kolmea pistettä
  4. Klikkaa 'Lisää aloitusnäytölle'


Nyt Googlen sää-kuvake ilmestyy puhelimen aloitusnäytölle. Klikkaamalla tätä kuvaketta säänäkymä avautuu puhelimen näytölle.

Näin saat lisättyä Googlen sään Android-puhelimen kotinäytölle


Android-puhelimella voi myös asettaa aloitusnäytölle widgettejä eli pienoissovelluksia. Myös Googlen sään saa lisättyä widgettinä aloitusnäytölle.
Pidä aloitusnäytöllä tyhjää kohtaa hetken pohjassa, jolloin alareunaan ilmestyy painike widgeteille. Etsi listalta Google ja lisää 'Pikanäkymä' aloitusnäytölle. Nyt näytöllä on yksinkertainen widgetti, joka näyttää sään lisäksi päivämäärän. Klikkaamalla widgetistä kohtaa, jossa sää näkyy, avautuu tarkempi näkymä.

Lue myös nämä
Tägit
opas Google sääsovellus Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.