1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Älykellot/aktiivisuusmittarit

Viestiketju Testausalue -osiossa. Ketjun avasi totaka86 25.04.2015.

 1. totaka86

  totaka86 Member

  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mietin älykellon/aktiivisuusmittarin ostoa. Mikä olisi hinta-laatu suhteeltaan paras tai missä on sellaisia ominaisuuksia mitä muissa ei ole? Onko kokemuksia älykelloista/aktiivisuusmittareista?
   
 2. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Jos itselle olisi jostain syystä PAKKO hankkia älykello niin oma valinta olisi Pebble Time, jonka toimitukset alkavat toukokuussa.

  Totuus on kuitenkin se, että varsinkin kelloissa kaikki nykyiset tuotteet ovat vielä aivan raakileita. Suurin ongelma on IMHO nykyissä akuissa, joissa ei vain ole tarpeeksi kapasiteettia näytölle ja verkkoyhteyksille. Ja käytännössä kellojen kanssa on nykyisellään pakko käyttää kaverina älypuhelinta, joka rajoittaa niiden käytettävyyttä vielä lisää (5 tuuman luuri ei ole hölkkäkaveri).
   
 3. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Riippuu myös paljon mitä kellolla haluat tehdä. Tuleeko se kännykän jatkeeksi vai pitäisikö olla enemmänkin stand-alone? Haluatko urheilukellon jossa vaikkapa sykemittaus, osassa jopa optinen, jolloin erillistä sykevyötä ei tarvitse? Vai arvostatko mahdollisimman pitkää akunkestoa?
  Kaikissa nykyisissä kelloissa on tosiaan liian pieni näyttö ja liian lyhyt akunkesto, jotta niitä oikeasti voisi alykelloksi kehua, mutta joihinkin tarkoituksiin löytyy jo kyllä ihan käyttökelpoisiakin kompromissejä.
   
 4. kjns

  kjns Newbie

  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Yleispätevää vastausta on aika vaikea antaa, kaikki riippuu omista tarpeista.

  Itselläni "älytarpeet" olivat lähinnä notifikaatioiden ja soittajan nimen näkyminen kellosta. Plussaa laskin tyylikkyydelle ja pitkälle akkukestolle, sekä mahdollisuudelle lähettää myös lyhyitä vastauksia viesteihin tyyliin "ok" tai "Soitan kohta" suoraan kellosta.

  Hankintaan meni siis Pebble Steel, ja nimenomaan teräsrannekkeella. Mielestäni yksi fiksuimman näköisiä älykelloja markkinoilla, ja hintakin on ihan kohtuullisen ok. Normaalin rannekellon kokoluokka ja hillitty ulkoasu vetosivat itseeni. Käytännössä totesin vieläpä käyttöajan venyvän yhdellä latauksella lähes viikkoon omalla käytölläni. Uudessa Timessa on värinäyttö, mutta omassa käytössä se ei juurikaan toisi lisäarvoa.

  Luultavasti joskus myöhemmin tulen päivittämään monipuolisempaan älykelloon, kunhan markkinoille tulee riittävästi itseäni miellyttävä Android Wear -kello.

  Allapa vielä kuva Steelistä teräsrannekkeella
  pebble.
   

Jaa tämä sivu