1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Adaia, suomalainen kallis jatke

Viestiketju Muut puhelimet -osiossa. Ketjun avasi Peku 04.07.2013.

 1. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Se, että se on valmistettu jossain länsimaassa voi kuitenkin olla myyntivaltti, joka sekin tuo voittoja. Siinä maailmankuulussa "Made in China" on varsin negatiivinen konnotaattio tuotteen laadusta. Ehdottomasti "Made in Finland" tai "Made in USA" näyttää paljon paremmalta, kuin edellä mainittu.
   
 2. teppoI

  teppoI Moderator Ylläpitäjä

  Viestejä:
  4,166
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  48

  Nimenomaan ja tässä lienee se syy miksi Apple aikoo valmistaa tulevat Mac Pro -tietokoneet ja Motorola Mot X -puhelimen kotimaassa. Suomessakin monet ostivat, ja ostavat edelleen, koska ne ovat/koetaan olevan kotimaisia.

  Hinta on tietysti yksi tekijä kun valitaan valmistusmaata, mutta se on vain yksi. Pohjois-Koreassa puhelimet tulisi varmasti tehtyä todella edullisesti, mutta onko se kuitenkaan riskienhallinnan kannalta järkevää? Ja onko siellä edes tarvittavaa osaamista?
   
 3. mrl586

  mrl586 Regular member

  Viestejä:
  233
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  Koskeeko lupaus vain lentokoneen sisätiloja vai myös sen ulkopuolta?
   
 4. WWTV

  WWTV Regular member

  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Kyllähän sitä itsekin ostaisi mieluummin Suomessa tehdyn puhelimen kuin Kiinassa valmistetun. Omalla kohdalla N8 taitaa näillä näkymin olla viimeinen Suomessa tehty puhelin.

  Ne valmistus kustannukset vain on täällä niin paljon suuremmat että ei muka kannata valmistaa täällä.
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Viestejä:
  8,312
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143

  Näin se vaan on. Ihan suomalaisetkin tässä k*sevat jatkuvasti omaan sukkaansa. Haastatteluissa/gallupeissa kerrotaan aina miten jees ja tosi-ihq on ostaa suomalaista, mutta Prisman hyllyvälissä napataan koriin tasan halvinta mitä kaupasta saa :)

  Monen tuotteen valmistus on Suomessa pitänyt lopettaa juurikin tuon takia. Monen sellaisenkin tuotteen, jota ei ole edes myyty ulkomaille, vaan tehty vaan kotimaan markkinoille -> tarjolle on tullut 50% halvempi kiinaversio ja se onkin sitten siinä, myynti romahti, jengi pihalle ja joko konkurssi tai omankin tuotannon siirto Kiinaan.
   
  Taeco kiitti tästä.
 6. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Hyvänä esimerkkinä juurikin Nokia. Porukka ostaa halpoja kiinanandroideja ja sitten samat valittavat, kun Nokia irtisanoo porukkaa ja siirtää tehtaansa Suomesta pois.
   
  Jojjeli89 ja Taeco kiittävät tästä.
 7. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Viestejä:
  8,312
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143

  Juurikin näin, kyllä sekin vaikuttaisi kun 1M suomalaista, jotka ostavat luurin vuosittain, ostavat Nokiaa.
   
  Jojjeli89, _eemeli- ja Taeco kiittävät tästä.
 8. mrl586

  mrl586 Regular member

  Viestejä:
  233
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  Miksi Nokian tuotteita pitäisi ostaa? Nokian älypuhelimien käyttöjärjestelmä on Windows. Ostamalla Nokialaisen tukee Microsoftia. Näin ei kuuluisi toimia, sillä se voi johtaa samanlaiseen monopoliin kuin kannettavien PC-tietokoneiden käyttöjärjestelmämarkkinoilla, jossa Microsoftilla on käytännössä monopoli (markkinaosuus 99,999... % ≈ 100 %).
   
 9. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Viestejä:
  8,312
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Ja toisaalta tukee myös n. 250'000 suomalaista osakkeenomistajaa sekä niitä tuhansia suomalaisia, jotka vielä Nokia kotimaassa työllistää. Ostamalla Samsungia tai Applea et tue kotimaista tuotantoa mitenkään. Siitähän tässä off-topiciksi valuneessa keskustelussa oli kyse.

  Olen monesti miettinyt, että "kolmen siniristilipun" kotimaisuuslabelointi kaikkeen mitä myydään, olisi fiksu:

  -tuotanto Suomessa (Nokia: ei)
  -pääkonttori Suomessa eli näyttää tuloksensa loppupeleissä kotimaassa ja maksaa siitä yhteisöverot (Nokia: kyllä)
  -omistuksesta >50% kotimaista (Nokia: ei, suomalaiset omistavat n. 27%)


  Ja vastaavasti Androidin ostaminen johtaa nykytilanteessa kohti täysin vastaavaa monopolia :) Se, että Android on näennäisesti avointa lähdekoodia, ei muuta tilanteesta hevonmitään. Jos Android nousee >80% markkinaosuuteen, Googlella on kännyköiden käyttiksistä de facto monopoli, jolloin IMO, Googlelle pitää pistää suitset samaan tapaan kuin muillekin monopoleille (omien ohjelmien bundlaus myytäviin paketteihin kiellettävä/rajoitettava, jne).

  Kolmen tasavahvan kilpailijan tilanne on paljon rahaa vaativilla aloilla omasta mielestäni täydellisin tilanne, joka pakottaa kaikki 3 osapuolta kehittämään ja kehittymään jatkuvassa tahdissa. Nyt desktop-prosessoripuolella nähdään, miten käy, kun homma alkaa lipsumaan monopoliksi -- kehitys alkaa väistämättä hidastumaan, hintakilpailu hyytymään ja loppupeleissä häviäjä on kuluttaja.
   
  Taeco kiitti tästä.
 10. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Macbookithan on menny ihan hyvin kaupaksi... Ja saa läppäriin vaihtaa Linuxin, jos tykkää. Onko Googlen monopoli sen parempi? Google ja Apple ovat ihan yhtä amerikkalaisia, kuin MS.

  Ja voithan ostaa Ashan. Niissä ei ole WP.
   
 11. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  En ole merkkiuskovainen. Jos Nokian käyttis olisi jokin muu kuin wp/symbian ja muotoilu/design enemmän omaan makuun niin saattasin sitä kotimaista tukeakkin. Vajaa 2 vuotta sitten ostin tämän galaxy nexuksen ja ihan tyytyväinen olen. Suomi määrää pienen osan Nokian myynnistä, ei se miljoona suomessa myytyä kännykkää välttämättä Nokian tilanteeseen vaikuta. Työpaikkoja menee, minkäs teet jos ei muualla päin maailmaa suomalaisille tuttu ja turvallinen Nokia kelpaa.
   
 12. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Pointtini olikin siinä, että jos "kotimaista" ei osta, niin on turha valittaa, kun irtisanomisia tapahtuu ja laitokset siirretään toiselle puolelle maailmaa.
   

Jaa tämä sivu