1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Androidin tietoturva

Viestiketju Android -osiossa. Ketjun avasi Wrinkeli 05.07.2013.

 1. Wrinkeli

  Wrinkeli Newbie

  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  3
  Pitäisikö tästä päätellä, että tuo Avast on nyt sitten se paras, kun kukaan ei tainnut muuta ohjelmaa mainita? :D
   
 2. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108

  Avast on ainakin hyvä vaihtoehto ilmaisista ohjelmista. Maksullista en lähtisi välttämättä ostamaan.
   
 3. apek

  apek Regular member

  Viestejä:
  567
  Kiitokset:
  46
  Pisteet:
  38
  Joo turha on maksullisia ostaa, kun kaikesta paras torjuntaohelma on oma pää. Kunhan katsoo mitä oikeuksia sovellus vaatii, niin ei hätää.
   
 4. Hate029

  Hate029 Member

  Viestejä:
  93
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  18
  Täsmennetään vielä tuosta Avastista Androidissa, että sen palomuuri vaatii toimiakseen rootin oikeudet. En tiedä sitten mokoman tarpeellisuudesta mobiililaitteessa. Virukset yms. tietysti tehdään alustalle, mikä on eniten käytetty, joten palomuuristakaan tuskin haittaa on. Kuten on sanottukin, ohjelmat asennetaan vain Playsta ja kommenteista on hyvä katsoa, että on luotettava sovellus.
   
 5. temple69

  temple69 Regular member

  Viestejä:
  751
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Itsellä ei ole mitään virustorjuntaa 0massa s3 'ssa. Mutta noin kerran kuussa lataan avastin tai avg 'n ja vedän täyden skannin sillä, ja sen jälkeen poistan. Ei ole vielä kertaakaan löytänyt mitään. :)

  Siitä tulikin mieleen että voisi oman pc 'nkin skannata...
   
  Phanatic kiitti tästä.
 6. Juh11o

  Juh11o Regular member

  Viestejä:
  234
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Komppaan maalaisjärjen käyttöä. Puhelin pysyy puhtaana niin kauan kuin pitää huolta asennetuista ohjelmista ja tietoturvasta netissä yleensä. Tämä saattaa tosin muuttua muutaman vuoden sisällä.
   
 7. antsap

  antsap Member

  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hommasin ekan android puhelimen viikko sitten ja laitoin siihen heti tuon avastin. En ole varma tosiaan onko ko. ohjelma tarpeellinen, mutta se on ollut käytössä myös emännän android tabletissa. Ongelma on kuitenkin se, että joku ohjelma tykittää ilmoitusalueelle mainoksia tyyliin "android voi olla vaarassa" ja "yksi virus havaittu". Latasin jopa tuommoisen ad detector ohjelman play kaupasta, mutta skannauksen jälkeen näyttää nollaa Display push notification sarakkeessa ja silti vaan tulee mainosta.. Mielestäni mainoksia alkoi tulla kun olin ladannut speedtest sovelluksen ja olenkin sen jo poistanut mut ei apua toistaiseksi, muutenkaan en ole ladannut sovelluksia muualta kuin playn kautta ja toistaiseksi vain noita suosituimpien listalla olevia (a tekst-TV) sovelluksen alalaidassa pyörii myös jotain mainoksia, mutta senkää poistaminen ei poistanut ongelmaa. Millähän nuo saisi poistumaan?
   
 8. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Root+Adaway sovellus tai sitten poistat paska sovellukset. :)
   
 9. antsap

  antsap Member

  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Taidan jättää tuon roottauksen tekemättä tälläerää. Pitää sitten varmaan poistella sovelluksia niin kauan, että loppuu ne mainokset.
   
 10. apek

  apek Regular member

  Viestejä:
  567
  Kiitokset:
  46
  Pisteet:
  38
  Jos puhelimessasi on Android 4.1 tai uudempi, niin voit myös päättää jokaisen sovelluksen kohdalla saako se näyttää ilmoituksia.

  Asetukset -> sovellusten hallinta -> valitse sovellus -> ruksi pois kohdasta "näytä ilmoitukset". Tietysti pitäisi ensin tietää mikä sovellus niitä ilmoituksia työntää.

  Muistaakseni Android 4.1:llä (tai uudemmalla) pitäisi saada selville mikä sovellus ilmoituksen antaa, kun painaa ilmoitusta pitkään, niin aukeaa kyseisen ohjelman ohjelmavalikko.
   
  antsap kiitti tästä.
 11. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Saahan ne toki piilotettua mutta sovellus joka latelee mainoksia "puhelimessasi on viirus" tms., on omasta mielestäni syytä poistaa. Ei ne itekseen tule, user error.

  E: mainoksia lateleva sovellus selviää siten että ilmotuskeskus auki> pitkä painallus mainoksen kohalla> sovelluksen tiedot.
   
  antsap kiitti tästä.

Jaa tämä sivu