1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Osta känny ja asenna siihen haluamasi käyttis!

Viestiketju Muut puhelimet -osiossa. Ketjun avasi rnoynet 09.09.2013.

 1. rnoynet

  rnoynet Member

  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  18
  Haaveilen vaan, että tällainen olisi mahdollista, samoin kuin PC maailmassa on ollut jo kauan! Mitäs mieltä ollaan?
   
 2. apek

  apek Regular member

  Viestejä:
  567
  Kiitokset:
  46
  Pisteet:
  38
  Käytännössä iOS jäisi leikistä pois, koska Apple ei ikinä antaisi asentaa sitä muuhun kuin Applen laitteeseen. WP:n kohdalla taas pitäisi maksaa lisenssit. Joten jäljelle jää Android? (en laskisi tähän mukaan mitään vanhoja symbianeja tms).

  Tietysti jos leikitään, että olisi mahdollisuus asentaa esim. mikä tahansa Linux jakelu, niin sitten alkaa jo vaihtoehtoja riittämään.
   
 3. Lauzi

  Lauzi Regular member

  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  34
  Pisteet:
  38
  Mutuilua, korjatkaa ihmeessä, jos olen väärässä.

  Kun Androidille kehitetään custom romeja, niin tuntuu, että tietty rommi täytyy muokata jokaista laitetta varten erikseen, eikä voida tehdä vain yhtä, joka toimisi tietyissä laitteissa. Tietokoneissahan riittää, että komponenttivalmistajat lätkäisevät Windows/Linux/mitkä tahansa ajurit komponentin mukaan, ja homma pelittää hienosti (yleensä), lisäksi tietenkin em. käyttöjärjestelmien mukana tulee suhteellisen kattavat yleisajurit, joilla pääsee jo pitkälle.

  En ole niin hyvin perehtynyt Androidiin, että tietäisin miksi ei voida luoda yhtä versiota, joka sisältäisi ajurit lähes kaikelle nykyaikaiselle raudalle, vai onko tämä mahdollista, mutta syystä tai toisesta näin ei vain tehdä.

  Sitten tulee vastaan laitteisto tuki. Jos ostat vaikka Samsungin tekemän täysin kuvitteellisen Galaxy X1 HybrinOs puhelimen, johon saat valita jonkin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Android, Ubuntu, Mint, Windows Mobile, WP7, WP8, WP9, iOs, OsX, UNIX, Bada, Symbian ^2 ja mitä näitä nyt on*, niin kuka vastaa siitä että juuri sinun laitteesi pysyy päivitysten suhteen ajantasalla edes vuoden verran. Jos jokainen käyttöjärjestelmä täytyy muokata erikseen vastaamaan jokaista eri rauta kokoonpanoa, niin siinä on aika lailla kehitystyötä käyttöjärjestelmien kehittäjillä ja nyt ei vielä edes puhuttu siitä haaveesta, että koko kännykän saisi kasata itse haluamistaan komponenteista.

  Yksi suurimmista ongelmista on tietenkin se, että tuolle ei varsinaisesti ole tarvetta. Markkinoilla on jo jos jonkin laista puhelinta joista voi valita parhaiten omia tarpeita ja mieltymyksiä vastaavan mallin, eikä se että iPhonessa pystyisi ajamaan Androidia tai, Galaxy S4:jässä iOs:sia tuo tarpeeksi lisäarvoa vaadittavaan vaivaan nähden.

  *Okei, noiden käyttöjärjestelmien määrä on vähän liioiteltu.

  ps. Epävirallisestihan tämä haaveesi on jo osittain mahdollinen, jos siis satut omistamaan Android puhelimen ja mielellään sellaisen, jolle on portattu esim. WP 7.8 Näitä löytyy xda developersin foorumeilta ties kuinka paljon. Minä en ota mitään vastuuta mahdollisita vahingoista, joita moisten viritysten asenteleminen saattaa aiheuttaa ja kadun jo nyt koko homman mainitsemista! :oops:

   
 4. WWTV

  WWTV Regular member

  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Toteuttamisen vaikeus taitaa olla syy miksei niitä juurikaan nähdä. Tietenkin jos joku valmistaja onnistuisi tuomaan parikin käyttistä samaan luuriin toimivasti, niin voisihan se osansa markkinoista saada.

  Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, joten joskus tämäkin voi olla arkipäivää.
   
 5. rnoynet

  rnoynet Member

  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  18
  Tutkinpa mainitsemiasi forumeita.. Älä suotta kadu. Otetaan tämä ihan rauhallisena rupatteluna vaan!
  Nämä ajatukset tulivat mieleeni, koska PC:ssäni minulla on pyörinyt RedHat, Ubuntu, Meego, Windowsit, Fedora j.n.e.
   

Jaa tämä sivu