Tarkoitan siis sitä, kun ostat upouuden Android-luurin, vaikka nyt jonkun Samsungin Galaxy-sarjalaisen, etkä koske tikullakaan asetuksiin, et yhtään mihinkään, ja asennat Playsta ohjelmia. Eli onko tilanne mikä: koskematta mihinkään asetuksiin, asennetut ohjelmat päivittyvät aina automaattisesti taustalla, ilman että käyttäjältä kysytään mitään, riippumatta oltiinko WLANissa tai mobiilidatan varassa koskematta mihinkään asetuksiin, asennetut ohjelmat päivittyvät aina automaattisesti taustalla, ilman että käyttäjältä kysytään mitään, mutta vain laitteen ollessa kytkeytyneenä WLANiin koskematta mihinkään asetuksiin, puhelin kertoo notification arealla, että tästä ja tästä ohjelmasta on tullut päivitys ja se pitää hyväksyä, ennen sen latausta ja asennusta käyttäjän pitää erikseen mennä asetuksiin ja kääntää joku ruksi päälle kohdasta "päivitä ohjelmat automaattisesti", ilman tätä mitään edellämainituista ei tapahdu ja ohjelmat pysyvät teoriassa asennetuissa versionumeroissa maailman tappiin saakka ? Kiinnostaisi, kun olemme kehittelemässä Android-sovellusta High.fi:lle, että miten todennäköisesti käyttäjille jää "roikkumaan" vanhoja versioita, parhaimmillaan vuosikausiksi..
Oletuksena Playssä on sovelluksien automaattinen päivitys WLAN:in kautta päällä (Auto-update apps only over Wifi). Ja se päivittää WLAN:in kautta sovellukset kysymättä mitään, paitsi jos sovelluksen uudempi versio vaatii lisää oikeuksia. Tällöin käyttäjän on manuaalisesti hyväksyttävä päivitys (yläpalkkiin tulee ilmoitus tällaisesta päivityksestä, tyyliin X updates need approval). Tuon voi tietenkin käyttäjä ottaa pois päältä (kokonaan tai sovelluskohtaisesti) tai pakottaa automaattiset päivitykset tulemaan myös mobiilidatan yli https://support.google.com/googleplay/answer/113412?hl=en http://www.androidcentral.com/updat...osing-automatic-or-manual-and-how-get-it-done
Okei. Mutta milläköhän prosentilla keskivertokuluttaja ikinä asettaa luuriaan WLANiin kytkeytyväksi Suomessa, jossa mobiilidata myydään all-you-can-eat -mallilla. Huolettaa juurikin tuo, että jos julkaisee periaatteella "release quickly, release often"-mallilla pikkuhiljaa palautetta keräten, sinne jää sitten kummittelemaan niitä taivahan wanhoja versioita.
Yksi tapa paikata tota ongelmaa on laittaa siihen sovellukseen muistutus siitä päivityksestä, esim. jokaisella käynnistyksellä version tarkistus ja sitten toastilla huomautus uudesta versiosta ja Ok:lla avataan market:// -osoite. Monet pelit tekevät Push Notificationien lisäksi tuota, että käyttäjät saadaan nopeammin uuden version pariin http://stackoverflow.com/questions/...ay-store-directly-from-my-android-application
Devihemmo kuittaa, kiitos vinkeistä. Pitää virittää siihen joku ilmoitus/käsky että lataa uuden version jos on vanha käytössä. Henkilökohtaisesti tulee kyllä nuo sovellukset päivitettyä usein (Xperia Z viritetty laittamaan telakassa WLAN päälle muutenkin), on sen verran häiritsevä se päivitysilmoitus notification barilla ja se on suht yksinkertaista päivittää ilman WLANia myös: 1) notification tap, 2) update all.