1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Rootatun Nexus 5:n järjestelmän päivitys

Viestiketju Android -osiossa. Ketjun avasi Porshe 07.03.2015.

 1. Porshe

  Porshe Regular member

  Viestejä:
  1,111
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tarvitsisin siis ohjeita miten suoritan tuon käyttiksen päivityksen android 4.4.4 versiosta 5.0.1 versioon. Ensin pitänee tehdä jonkin sorttinen ''unroottaus'' kaiketi. Olisiko näin suomeksi yksinkertaiset ohjeet jossain tähän projektiin saatavilla? :)
   
 2. Lauzi

  Lauzi Regular member

  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  34
  Pisteet:
  38
  Kotimaisella ei löytynyt ohjeita unroottaamiseen, mutta tässä olisi melko selkeä videotutoriaali aiheesta.
   
  Porshe kiitti tästä.
 3. Porshe

  Porshe Regular member

  Viestejä:
  1,111
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Jees tuo vaikuttaa ihan hyvältä ohjeelta!

  http://www.androidrootz.com/2013/11/how-to-unroot-nexus-5-complete-stock.html

  ^ videon descriptionissa oli tekstiohjeeseen linkki ja taidan edetä sillä.

  Mutta ensin yksi kysymys: Minulla ei ole erillistä muistikorttia joten voinko jollain ohjelmalla kopioida kaikki viestit, kuvat yms puhelimeni muistiin niin että ne eivät katoa tuon uuden käyttiksen laiton yhteydessä?
   
 4. Lauzi

  Lauzi Regular member

  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  34
  Pisteet:
  38
  SMS backup & restore ohjelmalla saat otettua varmuuskopion tekstiviesteistä ja puhelimella otettuihin kuviin tuon kyseessä olevan operaation ei pitäisi vaikuttaa. Jos kuitenkin varmuudeksi haluat ottaa kuvat talteen, niin ainakin Dropbox ja Google Drive tukevat puhelimella otettujen kuvien suoraa pilvitallennusta, joka on mielestäni se helpoin tapa pitää kuvat tallessa. Jos kuitenkaan et halua siirtää kuvia pilveen, niin ei muuta kun luuri piuhalla kiinni tietokoneeseen ja vetäiset puhelimen muistista löytyvän DCIM kansion talteen koneelle.
   
  Porshe kiitti tästä.
 5. Porshe

  Porshe Regular member

  Viestejä:
  1,111
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  En nyt päätynytkään tekemään tuota unroottausta koska järjestelmä tarvitsee taas rootata uudestaan sen päivittämisen jälkeen jos haluaa asennella root only ohjelmia. Sen sijaan olen harkinnut josko asentaisin cyanogenmodin ja siihen custom romin android 5.0.2 versiolla. Löysin tällaisen ''all in one'' työkalun jonka pitäisi hoitaa koko paketti. Eli tämän pitäisi kuulopuheiden mukaan asentaa uusin puhelimeeni saatavilla oleva cyanogenmod versio sekä uusin saatavilla olevan android. Ohjeiden mukaan operaatio on varsin simppeli. Tämän jälkeen ei olisi tarvetta enää edestakaiselle roottaamis kikkailulle päivittämisen yhteydessä vaan voisin suoraan päivittää noita androidin custom romeja.

  Linkki: http://beta.download.cyanogenmod.org/install

  Sitten kysymykset:

  Asentaako tämä custom recoverya puhelimeen laisinkaan? ( Minulla on nyt custom recovery asennettuna ) Käsitin että tuo installeri tyhjentää kaiken puhelimesta niin lähteekö tuo minun aikaisemmin asentama custom recovery myös kävelemään?

  Ovatko nämä custom romit CM:n kehittämiä ja toimiiko google account sekä google play kauppa niissä samalla tavalla?
   
 6. Lauzi

  Lauzi Regular member

  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  34
  Pisteet:
  38
  Sulla on pieni sekaannus termeissä, eli tuo Cyanogenmod on itsessään Androidpohjainen custom romi. Kun olet asentanut Cyanogenin, ei siihen tarvitse erikseen asentaa Androidia uudestaan. Mutta joo tuo on aika lailla asenna ja unohta tyyppinen lähestymistapa näihin custom romeihin, eli Cyanogen päivittää itse itsensä, tai ainakin muistuttelee päivittämisestä ja homma hoituu ilman, että puhelinta tarvitsisi liittää tietokoneeseen, tai bootata erikseen recovery tilaan.

  Custom recoveryn ei pitäisi lähteä mihinkään, ellei tuo installeri asenna sen päälle uutta. Ja mitä noihin Cyanogenin kehittämiin romeihin tulee, niin tämä installer asentaa nimen omaan virallisen Cyanogenin kehittämän version kyseisetä romista. Google play ja kaikki muut jutut toimivat tuossa ihan normaalisti... kunhan vain ensin lataat ja asennat ne ensin itse :rolleyes: täältä löytyy. Varmista vain, että lataat oikealle CM versiolle tarkoitetut appsit. Tästä löytyy neuvoja asennukseen.
   
  Porshe kiitti tästä.
 7. Porshe

  Porshe Regular member

  Viestejä:
  1,111
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Joo meikäläinen ei ole ihan täysin perillä näistä asioista ja siksi olenkin täällä sinun opastuksessa :) Kiitokset siitä!

  Tuolla näyttäisi olevan kaksi pakettia CM 12.1 versioon noita google appseja. Kumpi niistä nyt on minun ladattava :O Oletan siis kuitenkin että tuo installeri puskee puhelimeeni CM 12.1 version jossa on android 5.0.2.

  Löydätkö mitään tietoa tuosta että lähteekö oma custom recoveryni tuon asennuksen yhteydessä kävelemään vai jääkö se puhelimeen? Jossain CM:n asennusohjeessa mitä katsoin, sanottiin että ensin pitää asentaa uusin custom recovery mutta mahtaako tuo olla hirveän tarpeellista? Tällä hetkellä asennettuna custom recovery: hammerhead 2.8.0.1. (noin puoli vuotta vanha)

  Sekin kävi mielessä että jos tuo minun custom recoveryni hävittää niin eikös tuon saanut asennettua takaisin niin ettei käyttäjä huomaa mitään muutoksia tapahtuneen jos bootloaderi on unlockattu?
   
 8. JoniS

  JoniS Active member

  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  cm 12.1 pohjautuu android 5.1.x versioon, cm12 pohjautuu android 5.0.x versioon.
  veikkaisin että tuo (arm) on minkä tarvitset, (arm64) haiskahtaa omaan korvaan joltakin 64bittiseltä versiolta.

  se installeri laittaa sinne mitä luultavimmin "CM updater" sovelluksen kanssa yhteensopivan customrecoveryn, tuo "CM updater" siis hoitaa päivitykset ja jos on yhteensopiva recovery niin ei tarvitse manuaalisesti niitä asennella.
   
 9. Porshe

  Porshe Regular member

  Viestejä:
  1,111
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Yritin nyt tuota installeria käyttää ja sain puhelimeeni asennettua tuon cm installerin mutta tietokoneeseeni en saanut tuota windows installeria asennettua. Yritin jo etsiä vastauksia miksi installeri ei toimi.

  Virhe ilmoitus on: Something has broken, and unfortunately we cannot continue.

  Vastauksia tähän google antoi järjestelmän kielestä. Vaihdoin englanniksi kaiken ja pääsin huomattavasti pidemmälle installerin asennuksessa mutta en loppuun asti. Olisiko tähän ratkaisua?

  Mielessä kävi että enkö voi ladata tuon cm 12.1 version romin missä on sitten android 5.1.x versio ja asentaa sen tuon TRWP hammerhead 2.8.0.1 palautuskonsolin kautta laittamalla tuon romin puhelimeni muistiin pc:n kautta ja sama homma noille google appseille?
   
 10. JoniS

  JoniS Active member

  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  sieltä se kannattaa tosiaan tämän hetkisen recoveryn kautta asentaa, noi "all-in-one-click" tyyppiset ratkaisut harvoin toimii hyvin eikä niistä jää mitään käteen.

  voithan ne suoraan ladata puhelimellakin (cm12.1 ja gapps), säästyy turhalta siirtelyltä, mutta ihan yhtä hyvin se onnistuu siirtämälläkin jos se tuntuu luontevammalta.

  muistat vain sen jälkeen kun olet sen cm12.1 laittanut wipeta data/cache/dalvik, tuon jälkeen vasta laitat google appsit ja buuttaat.
   
 11. Porshe

  Porshe Regular member

  Viestejä:
  1,111
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Jos sen verran viitsit vielä jelpata että linkkaat minkä cm 12.1 version lataan kun noita tuntuu löytyvän aivan tolkuttomia määriä. En yksinkertaisesti tiedä mikä on viimeisin ''vakaa'' versio puhelimeeni :(

  Ja eihän tuo haittaa että recoveryni on vähän vanhempi? Noin puoli vuotta vanha.
   
 12. JoniS

  JoniS Active member

  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Kyllä se varmaan sillä onnistuu flashata, voin kirjoittaa sitten mitä laitat komentoriville sen päivittämiseksi jos siitä jää kiinni.

  Ota uusin nightly build, eipä taida olla "stable/release" buildeja vielä millekkään laitteelle.
  Hyvin on toiminut ainakin omassa oneplussassa nuo nigthlyt jo muutaman viikon.

  https://download.cyanogenmod.org/?device=hammerhead&type=
   
 13. Porshe

  Porshe Regular member

  Viestejä:
  1,111
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Asensin nyt tuon uusimman romin tuolta recoveryn kautta. Mahtoikohan kaikki mennä niinkuin piti koska puhelin antoi tosi paljon ilmoituksia noista googlen palveluista yksitellen että ''on pysäytetty''? Eihän tämän luurin pitäisi tietää niistä mitään koska asensin uuden romin enkä asentanut vielä google appseja. Lisäksi luuri muisti minun ruudun lukitus salasanankin.

  lisäys: Kyllä näyttäisi puhelimesta löytyvän kaikki vanhat roskat. Googlen ohjelmien pysäytysilmoituksia tulee myös vähän väliä. Recovery consolesta hain tämän image tiedoston ''install'' valikon kautta ja asensin. Menikö siinä kohtaa jokin pieleen vai olisiko asennuksen päätteeksi pitänyt painaa clear dalvik cache painiketta?
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2015
 14. JoniS

  JoniS Active member

  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  et ilmeisesti poistanut tietoja luurista sitten, siellä on nyt alla vanhemmalle androidille tarkoitetut google appsit.

  tee näin ->
  1. boottaa recoveryyn
  2. mene "wipe" -> "advanced wipe"
  3. raksita "dalvik cache", "data" ja "cache" -> wipe
  4. install -> valitse se cm 12.1 tiedosto ja asenna
  5. install -> asenna google appsit
  6. reboot
   
  Porshe kiitti tästä.
 15. Porshe

  Porshe Regular member

  Viestejä:
  1,111
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Nyt puhelin ''optimoi'' sovelluksia noiden vaiheiden jälkeen. Puhelin kysyi edellisellä yrittämällä cyanogenmod tilin tunnuksia. Mihin näitä tarvitaan ja missä ne voi tehdä? Ilmeisesti eri asia kun cyanogenmodin forumin tunnukset :D
   
 16. JoniS

  JoniS Active member

  Viestejä:
  2,951
  Kiitokset:
  261
  Pisteet:
  93
  Muistaakseni pystyy lisäämään asetuksista samalla tapaa kuin esim. sähköposti tilin.

  Lähtikö toimimaan?
   
  Porshe kiitti tästä.
 17. Porshe

  Porshe Regular member

  Viestejä:
  1,111
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Kyllä lähti hienosti toimimaan! Kiitokset jo ketjuun aikaisemmin osallistuneille avustanne :)

  Nyt olen muutaman kuukauden käytellyt tätä päivittämääni versiota CM:stä ja tiedustelen että uskaltaako tämän ihan päivittää tuosta omasta update checker sovelluksesta?
   
 18. Lauzi

  Lauzi Regular member

  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  34
  Pisteet:
  38
  No ota nyt vaikka nandroid backuppi, tai pidä käytössä olevan romin asennustiedostoa puhelimessa, niin ei tule mitään ikäviä ylläreitä. Itse päivittelen Cyanogenia noin viikon välein (ei välttämättä tarvitsisi niinkään usein) sen oman päivitys sovelluksen kautta ja tasan kerran on tullut ongelmia.
   

Jaa tämä sivu