1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Opas Toisen sukupolven Lumiaa ostamassa?

Viestiketju Uuden puhelimen valitseminen -osiossa. Ketjun avasi Taeco 03.07.2013.

 1. nokiaworld

  nokiaworld Regular member

  Viestejä:
  145
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  ite en kato ikinä hintaa vaan ostan vaikka kalleimman puhelimen mitä saa rahalla mutta otan huomioon melkein aina kameran akku näyttö kestävyys ja isous
   
 2. hanki

  hanki Regular member

  Viestejä:
  216
  Kiitokset:
  8
  Pisteet:
  28
  Jeps, näillä näkymin projekti starttaa ensviikolla kun pääsen kotiin :) Olen sen verran laiska tekemään, eli tuskin kovin nopeesti saan sitä valmiiksi :D Onhan nuita android puhelimiakin ilmestynyt sen verran paljon, että saa nähdä kuin pitkä siitäkin projektista tulee. Pitää vielä miettiä mitä kautta saan sen järkeviten tehtyä, tulen kysymään täälläkin paljon apua joten toivon että ihmiset jaksaa vastata :3
   
 3. WWTV

  WWTV Regular member

  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Eiköhän joku aina neuvo. Ite en oikein voi olla avuksi android puhelimista kun ei ole kavereiden puhelimien hiplailua enempää kokemusta.
   
 4. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Esimerkiksi minulla on kahden vuoden ajalta kokemuksia Androidista niin puhelin kuin tablettipuolella versiosta 2.2 lähtöisin.
   
 5. mievain1

  mievain1 Member

  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  13
  tämän oppaan mukhaan mie en tarvi muutako 1020 nokian ja piste.
   
 6. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Juu täältäki löytyy antero kokemusta mikäli hanki apua tarvitsee. :)
   
 7. turnLeft

  turnLeft Member

  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Haluaisin ostaa Lumia 920, mutta muutama asia mietityttää. Vaihtoehtona Lumialle näen SGS4 mini tai sitten ihan tuon SGS4:n, mutta se on kyllä pirun hintava. Yhdeksi Lumia 920:n suureksi eduksi lasken huippuhyvän kameran. Tästäkin toisaalta kuulee monenlaisia arvioita. SGS4:ssä on kaiketi huomattavasti enemmän pixeleitä, mutta arvostaisin enemmän lumian hyvää linssiä, hämäräkuvaamista ja kameranvakautinta. Näin siis sen takia, että haluan kuvata/videokuvata pääasiassa lemmikkikoiraani ja turistikohteita (pahoittelen junttiuttani ja auringonlaskuisten taivaanrantojen väheksymistä). Nämä kuvauskohteeni ovat pirullisia, sillä koira ei pysy hetkeäkään paikoillaan ja kuvausolosuhteet ovat toisinaan huonot sekä koiraa että tursitihommia kuvatessa (sisätilat ja huono valaistus). Niin enkä jaksa millään raahata kunnon kameraa mukanani, juuri ja juuri tuon puhelimen jaksan mukaan ottaa.

  Lumiassa ja WP8:ssa mietityttää mm. WP8-käyttiksen jäykkyys ja muokkaamattomuus. Mitä sillä käytännössä tarkoitetaan? Mitä sellaista anroidilla pystyy tehdä, mihin WP8:lla ei ole mahdollisuutta? Minkälaisesta muokattavuudesta on kyse? Tarkoitetaanko tällä vain näyttöpalikkojen asettelua sellaiseen kivaan/käytännölliseen järjestykseen, että puhelinta on mukava käyttää? Ja kuinka paljon tällä on käytännön merkitystä?

  Toinen mikä mietityttää, on lisälaitteiden hankkiminen Lumiaan/Windows-puhelimeen. Bluetoothia hyödyntävät laitteet ilmeisesti eivät toimi Lumialla yhtä hyvin kuin Sampalla (johtuen varmaan siitä, että monet on ensisijaisesti tehty adroidpuhelimille). Eniten olen pohtinut tätä bluetooth-näppiksen kannalta. Ebaystä löytyy kyllä lumia 920 kanssa yhteensopivaksi väitetty näppis, mutta olen kuullut huhuja, ettei tämäkään toimi lumian kanssa. Tietääkö joku paremmin näistä näppiksistä..? Onko mitään lumia 920 kanssa varmasti yhteensopivaa?

  Lumian sovelluksiin olen itseasiassa melko tyytyväinen: HERE maps vaikuttaa todella hyvältä ja Nokia Musiikinkin pitäisi olla toimiva. Osaako joku suositella hyviä sovelluksia (ihan randomilla, jos vaikka joku jota en ole osannut ajatella kolahtaisikin kohdilleen) tai mistä niitä kannattaa hakea, jos joku muu paikka kuin ihan Nokian/WP:n sivuilta? Ja onko jotain erityistä/tarpeellista, mikä ei toimi WP8:ssa, vaan pelkästään androidissa? Ilmeisesti sports trackerin sykevyö ei toimi lumiassa, mutta tosin kuin gigantin setä jonkin profilointinsa perusteella luulee, se ei kiinnosta minua p*skaakaan. Miten on muuten tuon HERE Mapsin offline-käytön kanssa? Kuinka hyvin se toimii, pitääkö kartat aina etukäteen ulkomaille lähtiessä tallentaa kännykkään ja onko offlinessa vähemmän ominaisuuksia käytössä? Entä miten on HERE:ssä itse luodun kartan kanssa, kai sitä voi myös offlinessä käyttää? Ja voiko omia karttoja luoda tietokoneella ja ladata tms. niitä kännykkäänsä (vai tarviiko edes erityisesti ladata, jos kummassakin on käytössä sama tili)?

  Onko Lumia 920:ssä ollut kauheasti esim. SGS4 (miniä) enemmän bugeja/valmistusvirheita tms.? Paljon on varmaan jo korjattu WP8:n päivityksillä, mutta onko puhelin todennäköisesti toimiva vai susi? Paljon pelotellaan ties minkälaisilla kaatumisilla ja kesken yön sammumisilla...
   
 8. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Androidin eri aloitusnäyttöihin voi laittaa esimerkiksi erilaisia widgettejä kuten sääpalveluita. Niistä näkee heti että minkälainen keli on kyseisellä alueella. Myös eri pikavalintoja voi laittaa. Esimerkiksi yhteystietoja. Myöskin käyttöliittymän ulkonäköä voi usein muuttaa. Merkistystä tällä on ja se helpottaa puhelimen käyttöä kun tärkeimmän toiminnot ovat suoraan aloitusnäytöllä.

  Sovellukset kannattaa aina hankkia näihin molempiin käyttiksiin niiden omista sovelluskaupoista. Näin vältytään suuremmilta tietoturva ongelmilta.

  Maps toimii Lumiassa hyvin offline tilassa tosin kartat pitää ladata etukäteen wlan yhteydellä suoraan puhelimella.
   
 9. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  @ turnLeft

  Molempien aloitusnäkymiin saa reaaliajassa päivittyvää tietoa. Windows Phonella nämä tietolaatikot eivät tosin ole interaktiivisia, vaan jos haluat kontrolloida aloitusnäkymässä näkyviä tietoja jotenkin, tulee sinun avata ohjelmaa käsittelevä sovellus. Tämä on melko triviaali ero ja monien mielestä se on selkeämpi ja tyylikkäämpi Windows Phonella. Jotkut taas tahtovat näprätä enemmän avaamatta itse sovellusta. Androidissa kotinäyttöön pystyy valitsemaan taustakuvan, jota Windows Phonessa ei pysty tekemään. Toisaalta Windows Phonen tiilit vievät leijonanosan näytöstä, joten taustakuvaa ei muutenkaan juuri näkyisi. Windows Phoneen saa valita lukitusnäytön kuvan itse, aivan kuten Androidissakin.

  Kuten Androidissakin, Windows Phonessa pystyy itse järjestelemään kotinäyttönsä mieleisekseen ja valitsemaan eri sovellusten valinnat mieleisikseen. Android tarjoaa enemmän vaihtoehtoja, sillä widgetit voivat olla lähes minkä kokoisia tahansa, kun taas Windows Phonessa on tyytyminen pelkkiin suoriin laatikkoihin, joista löytyy kokovaihtoehtoja vain kolme. Jotkut pitävät Windows Phonen lähestymistapaa tyylikkäämpänä ja selkeämpänä, kun taas jotkut kaipaavat enemmän säädön vapautta.

  Androidiin pystyy lataamaan uusia teemoja ja muita ulkonäkömuutoksia. Esimerkiksi voit ladata uuden näppäimistön Androidille, jos et tykkää oletusnäppiksestä(nyt puhutaan siis virtuaalisesta kosketusnäppiksestä). Windows Phonella joudut käyttämään oletusnäppistä. Useimmissa tilanteissa tämä ei ole ongelma; äskeinenkin esimerkin tapauksessa Windows Phonen näppäimistöä on kehuttu useissa arvioissa. Jotkut eivät vain tyydy oletusulkoasuun, ja haluavat muuttaa sitä.

  Muokattavuudella on käytännön merkitystä pyöreä nolla. Jotkut vain tykkäävät, että pystyvät muokkaamaan puhelintaan vapaammin, kun taas toiset tyytyvät valikkojen ulkonäköön sellaisinaan, kun ne ovat myyntipakkauksesta puhelimen vetäessään. Puhelimen käyttöä muokattavuuden rajallisuus ei heikennä.

  En tiedä irrallisista näppäimistöistä Windows Phonessa. Jos tuotteessa luvataan tuki Windows Phonelle, pitäisi sen toimia siinä. Jos ei toimi, niin voihan näppiksen palauttaa kauppaan virheellisen tuoteselosteen nojalla.

  Nokian kartat toimivat yhtä sujuvasti ilman nettiä, kuin netin kanssakin; toiminnallisuus on aivan sama. Kartat pitää kuitenkin ladata kännykkään etukäteen. Mutta kun kerran ne lataat, niin sitten ne toimii siinä sen jälkeen ja puhelin hakee siihen päivityksiä verkon ollessa käytettävissä. En tiedä, mitä omien karttojen luomisella tarkoitat.

  Täällä löytyy keskustelua Windows Phonelle muiden suosittelemista sovelluksista:
  Parhaat Windows Phone 8 -sovellukset?
  Mutta lyhyesti voisi sanoa, että WP:lle löytyy yleisesti kaikkiin tarkoituksiin sovellukset. Pelitarjonta on heikompi, kuin Androidilla. Lisäksi joitain yksittäisten firmojen sovelluksia ei löydy, esimerkiksi Instagramia ei Windows Phonelle saa. Korvaavia sovelluksia tosin löytyy.

  Jos haluat hyvän kameran, niin ehdottamasti mielummin Lumia 920, kuin SGS4 mini. Jos taas olet valmis maksamaan SGS4:n hinnan, niin kannattanee harkita torstaina julkaistavaa uutta Lumiaa. Siihen tulee ennennäkemättömän hyvä kamera, ja sen huhutaan tulevan myyntiin 22.7.2013 ja hinta asettuisi samalle tasolle, kuin SGS4:n hinta. Kyseisestä tulevasta puhelinjulkaisusta povataan pokkarien syrjäyttäjää. Videokuvaukseen ja vaikeisiin kuvausolosuhteisiin Lumia 920:n optinen kuvanvakain voi auttaa suuresti.
   
  dRD kiitti tästä.
 10. Peku

  Peku Active member

  Viestejä:
  1,398
  Kiitokset:
  76
  Pisteet:
  58
  Marssi kauppaan testaamaan niitä puhelimia ennen kuin ostat mitään. Toiset tykkää wintöötistä, toiset anterosta.
   
 11. WWTV

  WWTV Regular member

  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Taeco en tiä ookko huomannu, mutta ohjettasi muuten mainostettiin Afterdawnnin podcastissa. Aiva lopussa.
   
 12. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Oho, enpä ollu vielä ehtiny kuunnella. Ollu tässä vähän kiireitä (jonka takia en ketjuakaan lupauksistani huolimatta huolimatta vielä päivittänyt). Mutta mutta kuuntelin tossa työpäivän lomassa, kiva saada vähän shout-outtia:D
   
 13. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Lisäsin listalle Lumia 1020:stä huhuttuja/vuotaneita tietoja. Listalla on myös uusi vertailukohde kameraominaisuuksien kohdalla: mekaaninen suljin. Selitän sen tarjoamia hyötyjä myöhemmin.
   
 14. turnLeft

  turnLeft Member

  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tuolla Nokia-karttojen "luomisella" tarkoitin siis sellaista omien paikkojen tallentamista, jota olen jonkin verran tehnyt googlemapsin kanssa. Eli voin netissä googletililleni "luoda omia karttoja" tallentamalla googlemapsiin sijainteja ja reittejä jne. Nokia-kartassa on tämä sama ominaisuus, mutta en vielä tiedä tarkemmin sen toimivuudesta offlinessä. Luulisi ettei mitenkään mahdotonta, että se myös offlinessä toimisi, mutta täytyy perehtyä asiaan. Googlen kanssa tämä toimii kuitenkin vain kun olen nettiyhteydessä ja kirjautuneena tililleni.

  Täytyy noita bluetooth-näppiksiäkin vielä selvitellä. Eräässä briteissä myytävässä mainitaan hieman hämmentävästi "Compatibility: Nokia Lumia 505 610 820 920 NFC. Note: This bluetooth keyboard is not support with Nokia Lumia 920". Tässä nyt arvon, että toimiiko se sitten tuolla NFC-lähiyhteydellä vai ollenkaan... http://www.ebay.co.uk/itm/MINI-WIRE...UK_Mobiles_Accessories_RL&hash=item3ccdb2bb30

  Kiitos kuitenkin hyvästä oppaasta ja kaikesta muusta tiedosta! :)
   
 15. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Siistin oppaan ulkoasua, korjasin kirjoitusvirheitä, hain puuttuvat tiedot, tarkensin joitain vanhoja tietoja ja lisäsin muutaman oleellisen huomautuksen. Lisäksi sisällysluettelon linkit toimivat nyt asianmukaisesti ja jokaisen aiheen päätteeksi löytyy navigointia toivonmukaan helpottavat paluulinkit. :)
   
 16. SpyroMan

  SpyroMan Member

  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  13
  Tuossa Keskihintaiset puhelimet (400+) ensin puhutaan 920 ja 925 hintaeron olevan reilut 100e ja sitten 200e :)
   
 17. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Ohops, 920:n hinta oli pudonnut ja olin näköjään maininnut siitä kahdessa kohtaa, mutta korjannut vain toiseen kohtaan pudonneen hinnan:) Kiitos!  Muutoksia...
  Lisäsin listalle myös näytön pikselimatrsiisin, selitin mekaanisen sulkimen hyötyjä verrattuna digitaaliseen sulkimeen ja lisäsin jokaisesta puhelimesta kuvat. Toivottavasti auttaa!:)
   
 18. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
 19. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  Hyvä idea tuo, että olet laittanut myös kuvat.
  Kannattaisiko kuvien olla kuitenkin siellä ylhäällä heti sen nimen alapuolella?

  No makuasioitahan nämä ovat. Hyvän oppaan olet jokatapauksessa tehnyt. :)
   
 20. Taeco

  Taeco Active member

  Viestejä:
  483
  Kiitokset:
  134
  Pisteet:
  53
  Kuvien merkitystä yhtään vähättelemättä (sentään vaivalla jokaisesta editoin itse taustan läpinäkyviksi jne:D), pidän hintaa tärkeimpänä. Lisäksi pidän esteettisesti huonompana ratkaisuna sijoittaa tekstirivien lomaan yhden kuvarivin, eikä se välttämättä selkeämpääkään olisi - päin vastoin. Taulukko on kuitenkin niin lyhyt, että kuvien sijoittaminen viimeiselle riville toimii parhaiten.

  Kiitos kuitenkin palautteesta:)
   

Jaa tämä sivu