1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Tupla-sim toiminta??????

Viestiketju Yleistä puhelinkeskustelua -osiossa. Ketjun avasi KapaKuosa 12.10.2015.

 1. KapaKuosa

  KapaKuosa Member

  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  10
  Hei! Olen juuri tilaamassa Oneplus 2 netistä, ja siinä on tuplasim ominaisuus
  Haluaisin saada henk. koht ja työasiat samaan puhelimeen.
  Muutama asia kuitenkin askarruttaa, enkä tunnu löytävän mistään vastauksia!

  Miten simkortit toimii kun soittaa, vastaanottaa puheluita, lähettää tekstiviestit yms?
  Onko toinen sim vaan käytössä vai molemmat kokoajan aktiivisia?
  Miten whatsappin toimivuus? onko kaksi whatsappia vai mahdollisuus käyttää vain toista?
  Kumpaa nettiä käyttää vai katsooko kuuluvuuksien mukaan?

  Jos jollain on tuplasim, ja ymmärtää puhelimista enemmänkin kun virtanäppäimen käytön, olisi todella mukava kuulla kokemuksia ihan arkikäytössä, miten koko systeemi toimii?!
   
 2. jokuäijy

  jokuäijy Newbie

  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  1
  Kahta SIM-korttiahan ei ole pakko tunkea, eli toimii luuri hyvin yhdelläkin SIM-kortilla :)

  Itse en ole käyttänyt tupla-SIM luureja, mutta sen tiedän, että soitot lähtee SIM-kortilta, joka on päällä(aktiivinen,käytössä tms.).

  SIM-kortteja pystyy käyttämään "vuorotellen", eli pystyt vaihtamaan kahden SIM-kortin välillä (ilman että vaihdat sen fyysisesti).

  WhatsApp toimii sillä numerolla, minkä olet siihen pistänyt.

  En ole ihan varma nettiasiasta, mutta olen kuullut että voit valita kumman SIM-kortin tiedonsiirtoyhteyksiä laite käyttää.

  EDIT: Jos joku tietää enemmän tupla-SIM luureista, saa hän korjailla :D
   
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Taskumuron keväisessä katsauksessa on aika hyvin noi kahden SIM-kortin perusteet kerrottu
  "Puhelimeen on luonnollisesti oltava asennettuna kaksi toimivaa SIM-korttia, jotta kahta liittymää voi hyödyntää samanaikaisesti. Ensimmäisenä dual-SIM-ominaisuus muistuttaa itsestään puhelinta käynnistäessä, kun käyttäjän on syötettävä perätysten molempien korttien PIN-koodit.

  Ensimmäisellä käyttökerralla puhelin avaa automaattisesti ”SIM-kortin hallinta” -valikon, joka löytyy myöhemmin myös asetusvalikosta. Asetuksista käyttäjä voi valita mitä toimintoja milläkin kortilla oletusarvoisesti tehdään. Täten käyttäjä voi esimerkiksi hyödyntää automaattisesti toisen kortin mobiilidatayhteyttä ja toisen kortin edullisia puheluita. Molemmat kortit ovat joka tapauksessa jatkuvasti toiminnassa ja viestejä sekä puheluita voi vastaanottaa kummallakin liittymällä.

  Kahdesta liittymästä muistuttaa näytön yläreunassa näkyvät kaksi operaattorinimeä sekä kaksi kuuluvuuskuvaketta. Lisäksi puhelu- ja viestisovelluksissa on tarjolla mahdollisuus suorittaa toimenpide kummalla tahansa liittymällä. Testijaksollamme kahden liittymän yhteispeli sujui täysin ongelmitta - puhelin ja viestitoimintoja käytettiin toisella ja 4G-dataa toisella kortilla."

  http://taskumuro.com/artikkelit/pikatestissa-huawei-honor-4x
   
 4. Rento-Reiska

  Rento-Reiska Newbie

  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kaikissa Tupla-SIM puhelimissa ei ole yhteiskäyttöominaisuutta. Paljon matkustelleena olen ostanut Nokian (Microsoftin) puhelimia (halpa käyttää paikallista) Intiastaja kauko-Idässä. Niissä on lähes aina 2 SIM-korttipaikkaa, mutta vain yhtä voi käyttää aktiivisena. Ne puhelimet tunnistaa hinnasta ja myös laadusta. Näissä halvoissa tupla-SIM puhelimissa korteille on vain oma paikkansa, mutta niissä ei ole kahta yhtäaikaa toimivaa puhelinkoneistoa/softaa. Kapula pitää sammuttaa ja avata, jolloin pitää valita 1 tai 2 SIM. Joissakin malleissa boottivaiheessa lukee operaattorin nimikin, mutta ei kaikkein halvemmissa. Ne puhelimet ovat nimenomaan niille markkinoille tehtyjä ja niitä tuskin löytää Suomesta mistään, ellei tule hakemaan minualta. Joku huijari voi tietty raahata niitä tänne kontillisen myydäkseen netissä Dual-SIM puhelimina ja unohtamalla mainita, että suomenkielistä valikkoa ei ole ja kahta SIM - korttia ei voi käyttää näissä yhtäaikaa. Puhelimina ne toimii Suomessakin, jos niihin tunkee suomalaisen kortin. Intilaista prepaidia ei operaattorimme huoli:) Netin palstoilla niitä on näkynytkin. Hinnasta tunnistaa. Intiassa niitä saa kaupoista hyvin edullisesti, jos ostaa runsaasti puheaikaa. Joskus jopa puhelin tulee kaupan päälle, jos osaa tinkiä. Euroissa 10:llä saa jo puhelimen ja kortin. Ne ovat aivan peruskamaa. Soitella voi ja vastaanottaa, tekstarikin tulee ja menee, mutta mitäään muuta niissä ei ole. Akku on kuitenkin yllättävän kestävä, koska latausmahdollisuus ei ole siellä itsestäänselvyys köyhimmillä alueilla, joita ei turisteille näytetä.
   
 5. Jumtauni

  Jumtauni Member

  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tuplasim-luurit joita olen käyttänyt toimivat niin, että molemmat simmit ovat aktiivisia ja asetuksista voit valita kummalla soitetaan tai käytetään nettiä. Tai sitten soitettaessa voi asettaa, että puhelin kysyy kummalla simmillä soitetaan. Näin siis Androidilla.
   
 6. Rento-Reiska

  Rento-Reiska Newbie

  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Näin ne Suomessa myytävät toimiikin, mutta Intiassa myytävistä ei tiedä merkistä huolimatta mitä luureja ne ovat. Siellä myydään aivan omituisia Applen laitteita. Jossain halvassa iPod soittimessa voi olla pieni kamera ja muistikorttipaikka. Siellä on villit markkinat, eikä hinta ole kummoinen. Jos Intiassa haluaa varmasti aidon tuotteen on mentävä basaareista mahdollisimman kauas ja sittenkin pitää tietää tarkkaan etukäteen millainen tuote pitää olla. Hinnat ja muhkea tinkimisvara saa menemään retkuun ja erittäin taitavat myyjät huijaa heti, jos siihen tulee mahdollisuus. Jos sieltä ostaa jotakin, pitää ensin nähdä aito Suomessa tai lentoasemalla ja myyntitilanteessa kokeilla sitä laitetta, jonka ostaa eikä sitä myyjän esittelemää. Turistia vedätetään surutta ja poliisi on bisneksessä mukana. Sama tilanne Kiinassa. Japanissa vain harvoin ja silloinkin myyjä ja yritys on jostain muualta.

  Intiassa ei sentään joudu vaikeuksiin, jos valittaa, mutta Kiinassa poliisi saattaa käyttäytyä aivan omituisesti. Pirattituotteen ostajasta tuleekin äkkiä se rikollinen ja nehän jaksaa jauhaa, jos sille päälle sattuvat. Kasvojen menetys, eli häpeä on niille niin suuri asia, että helposti saa lähteä maasta heti veks, jos ne niin päättää. Kiinassa huijariksi väittäminen on suurempi rikos kuin menisit vetämään myyjää turpaan.
  Jos et tiedä etukäteen mitä olet ostamassa, älä osta. Jos ostat, niin vain niin halpaa, että ei ole väliä, vaikka hajoaa heti käsiin.
   

Jaa tämä sivu