1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

turvalliset pilvipalvelut mobiililaitteelle (ja desktopille)

Viestiketju Yleistä puhelinkeskustelua -osiossa. Ketjun avasi krimu 16.12.2013.

 1. krimu

  krimu Member

  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Dropboxista alkaa loppua tila ja ei millään kehtaisi alkaa riihikuivaa käyttämään ainakaan ilman perusteluja. Käytössä tällä hetkellä siis Dropbox ja Mega. Megasta puuttuu mielestäni jonkin verran ominaisuuksia, positiivisena puolena tosin iso ilmainen tallennustila. Dropbox on todella hyvä, desktopilla toimii myös moitteettomasti, mutta se kapasiteetti.. Sitten on vielä tietoturvakin, mitä pitäisi ainakin jonkin verran miettiä..

  Eli siis mitä tallennuspalvelua käytät tai mitä voisit suositella? Saa maksaakin pienen järjevän summan, jos kaikki muut on kohdallaan. Tietty jos ei Dropboxia parempaa löydy niin se on sitten se ;)
   
 2. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
 3. JussiFX

  JussiFX Member

  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  16
  Pisteet:
  18
  Itse en käytä niin hirveästi pilvipalveluita että tuo Skydriven 7gt on riittänyt tähän asti ihan hyvin. Puhelin heittää sinne valokuvat automaagisesti wlanissa ja muuten sinne tulee laitettua lähinnä jotain dokumentteja joita saattaa tarvita "on the road". Olen melko varma ettei MS:lla ole mitään kummempia puutteita mitä tietoturvaan tulee, kunhan itse laittaa vahvan salasanan tililleen.
   
 4. krimu

  krimu Member

  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Google Driveen saisi 15GB ilmaista kapasiteettia käsittääkseni.. Valokuvia kun olisi aika paljon ja niitäkin tulisi sitten varmuuskopioitua. Googleen palveluissa arveluttaa vähän tuo Google+. Jos Driveen tungen kuvat, niin mistä voin olla varma ettei ne joku kaunis päivä ole Google+:n kautta jossain näkyvissä. Picasan kanssa joskus tuli leikittyä ja se ainakin integroitui plussan kanssa ja sitten pitikin taas olla varovainen ettei mitään tule jaettua vahingossa.
   
 5. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Driven tiedostot eivät mene muille Google+ käyttäjille automaattisesti eli ne pitää itse erikseen jakaa.
   
 6. miksu1997

  miksu1997 Member

  Viestejä:
  87
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Younited - F-securelta. Luvataan turvallista ja muutenkin on mukava käyttää. Ei pääse nsa kahtoo sun tiedostojasi
   
 7. _eemeli-

  _eemeli- Regular member

  Viestejä:
  558
  Kiitokset:
  64
  Pisteet:
  38
  SkyDrive on kätevä. Siellä on se 7 gigaa tallennustilaa ilmaiseksi, joka riittää kuviin ja dokumentteihin.

  Lisäksi tosi kötevä, kun synkkaa suoraan kuvat kännykästä SkyDriveen ja toisinpäin. Samat tekee dokumenteille, joten itse tykkään. :)
   
 8. krimu

  krimu Member

  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jep, tiedän ettei jaa suoraan muille käyttäjille vakiota. En vaan juuri hirveästi luota sosiaalisiin medioihin ainakaan omien kuvien jne. säilömispaikkana. Muuttavat kuitenkin jotain jossain vaiheessa, tai sitten itse tumpeloin jotain ja sitten on kaikki hakukoneessa ja se siitä sitten. En ole omaa kuvaanikaan laittanut mihinkään sosiaaliseen. Vainoharjainen luonne siis ;)
   
 9. Datanen

  Datanen Guest

  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Itse en ole yli 3-vuoden aikana saanut yhtäkään tiedostoa jaettua muille vahingossa Drivessä. Eli jakaminen ei tapahdu yhdellä klikkauksella.
   
 10. mrl586

  mrl586 Regular member

  Viestejä:
  233
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
 11. Legitti

  Legitti Active member

  Viestejä:
  1,176
  Kiitokset:
  58
  Pisteet:
  78
  DropBox on mielestäni paras. En jaksa alkaa vaihtamaan.
   
 12. apek

  apek Regular member

  Viestejä:
  567
  Kiitokset:
  46
  Pisteet:
  38
  Dropbox täälläkin käytössä ja hyvin on aina toiminut. Puhelimen mukana sai tuon 50GB tilaa, niin hyvin on riittänyt sekin, kun lähinnä vain kuvia säilönyt.
   
 13. Caliber

  Caliber Member

  Viestejä:
  24
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  Dropboxin 50GB on kans käytössä, ja on hyvä, mutta ens kesänä sekin ilo loppuu (tippuu jonnekkin 10GB tienoille) niin saattaa olla vaihto käsillä. (joku 30GB nyt käytössä tuosta)
  Skydriveen sai vuodeksi jonkin verran lisätilaa mutta Androidilla ei ole kuvien autosynkkausta.
  Google Drivessä tilaa se 15GB, mutta toistaalta niiden "vakio" kokoisia kuvia saa sinne ladata niin paljon kuin sielu sietää.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2014
 14. Lauzi

  Lauzi Regular member

  Viestejä:
  143
  Kiitokset:
  34
  Pisteet:
  38
  Box (ei siis Dropbox o_O ) näköjään tarjoaa 10 + 50GB tilaa, jos lataa palvelun iOS softan seuraavan kahden viikon sisällä.
  Lähde
   
 15. rick79

  rick79 Senior member

  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  173
  Pakko sanoa että google ja yksityisyys ei kyllä äkkiä omasta mielestä sovi samaan lauseeseen, eikä siihen lauseeseen sovi kyllä tietoturvakaan.. Mutta onhan se niinki että oli pilvipalvelu kenen tarjoama tahansa niin sun tiedostot on aina vaarassa. Mikään palvelu tuskin on täysin murtovarma. Empä tiiä viittisinkö omia valokuvia laittaa pilveen, niistä on muutama varmuuskopio joiden toivon riittävän. Eihän niillä kuvilla kukaan mitään tee vaikka varastaiski mut silti. Sen verran googlesta vertauksena vielä että varmaan yhtä turvallinen paikka on facebook. Sinnehän voi laittaa kuvia mielinmäärin ja asetuksista muokata ettei niitä nää kukaan muu kuin itse.
   
 16. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Sellaisena erikoisratkaisuna voisin heittää omani: Hommasin 4-bayn Synologyn NAS-purkin kotiin, ideana oli vain keskittää kaikki kodin tallennus yhteen paikkaan. Lisäbonuksena tulikin mukana kasa Synologyn omia softia, jotka tekevät tuosta ratkaisusta varsin kätevän 6TB:n kokoisen "oman pilven".

  Synologyn oma CloudStation vastaa pitkälti Windowsin Dropbox-clienttia ja synkronoi kamat tosiaan tuolle NAS-purkillesi. Ja toimii myös muualta, mm. toimistosta. Clientti löytyy myös Androidille, vaikkei nyt ehkä Dropbox-tasoa olekaan toteutukseltaan.

  Käytän edelleen myös Dropboxia, lähinnä sen takia, että käytän päivittään "Copy public link"-ominaisuutta dokumenttien, kuvien, jne jakamiseen työtovereille ja Synology ei julkisia linkkejä osaa tiedostoista tehdä. Mutta nyt kulkee näppärästi mukana 80GB kuvia, jne :)
   
 17. Jojjeli89

  Jojjeli89 Member

  Viestejä:
  76
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  18
  Itell käytös Sky/Onedrive - Puhelimesta kuvia, videoita yms. pientä.
  Google Drive - Koulussa tarpeellisia tiedostoja, lisää kuvia ja videoita.
  Mega - Pitihän tämäkin kokeilla ja yllättynyt positiivisesti. 50gigassa riittää tilaa mm. Joidenkin sovellusten ja
  isompien tiedostojen varmuuskopioinnille/jaolle ;)

  Eniten käytössä ollut juurikin Google Drive sen takia kun koulun tunnukset, tiedostot yms. siirtyivät tuolle pohjalle. Kaveripiirille ja opettajille jakanut kätevästi tiedostoja tuon kautta. Sky/OneDrive puhelimen varmuuskopiontina enimmäkseen. :)
   
 18. Jojjeli89

  Jojjeli89 Member

  Viestejä:
  76
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  18
  Ja täsmentääkseni mobiilipuolelle niin Megaa käytän tabletilla ja desktopilla.
  +Dropbox kaikessa muussa jos johonkin joskus tartten(tabletilla) [onpahan sekin]. :)
   

Jaa tämä sivu