Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tulevat tuotejulkistukset

Löydät tältä sivulta jatkuvasti päivittyvänä listana kaikki tiedossa olevat -- ja huhututkin -- tärkeimmät teknologia-alan tuotejulkistukset. Täsmennämme listaa sitä mukaa, kuin uusia tietoja tuotteista saadaan selville. Myös tärkeimmät teknologia-alan tapahtumat löytyvät listalta.

Mikäli listalta puuttuu mielestäsi jokin tärkeä tapahtuma tai tuleva tuotejulkistus, kerro meille siitä palautelomakkeemme kautta.

Q2/2014

5/2014

Nokia Lumia 630 myyntiin Suomessa

Nokia Lumia 630, edullisemman pään Windows Phone -puhelin, saapuu myyntiin Suomessa 15.5.

Code Conference

Wall Street Journal lopetti viime vuonna All Things D -verkkojulkaisun ja samalla loppui myös vuosittaiset D-konferenssit. ATD:n vanha toimittajajoukko jatkaa kirjoittamista nykyään Re/code-sivustolla ja D-konferenssitkin jatkuvat nyt Code Conference -nimen alaisuudessa.

Konferensseihin on ottanut osaa suurten teknologiayhtiöiden johtoa ja paljastaneet keskusteluissa omia näkemyksiään alan tulevaisuudesta.

6/2014

OnePlus Onen toimitukset alkavat

Ajankohta on arvioitu osuvaksi tälle kuukaudelle (6/2014)

Superhalvan huippuluokan Android-puhelimen, OnePlus Onen toimitukset alkavat. Ensimmäiset ennakkotilatut erät tullaan toimittamaan touko-kesäkuun taitteessa, laajempi saatavuus paranee valmistajan mukaan kesäkuun loppuun mennessä.

Apple WWDC14 (Worldwide Developers Conference)

2.6.2014 - 6.6.2014

Applen jokavuotinen kehittäjätapahtuma, jossa on tyypillisesti julkaistu joitain yrityksen kannalta merkittäviä tuotteita.

Vuonna 2014 Applen ei uskota julkaisevan iPhone 6:ta vielä WWDC:ssä. Sen sijaan yhtiö tulee todennäköisesti julkistamaan ainakin joitain seuraavista tuotteista:

  • iPhone ja iPad -laitteiden käyttöjärjestelmän uusi versio, iOS 8
  • OS X 10.10 - Mac-tietokoneiden käyttöjärjestelmän uusin versio
  • Uusittu versio Mac mini-tietokoneesta

Computex

Taipeissa pidettävä Computex on yksi maailman suurimmista tietotekniikan messuista, joihin ottavat osaa suurin osa maailman suurimmista rautavalmistajista. Computex tarjoaa laitevalmistajille oivallisen tilaisuuden esitellä uusia tuotteita.

E3 2014

E3 eli Electronic Entertainment Expo pelialan suurin tapahtuma maailmassa, jossa konsoli-, mobiili- ja PC-pelitalot esittelevät tulevia julkaisujaan. Tapahtumassa julkistetaan usein myös uusia konsoleita tai konsoleiden lisävarusteita.

Vuoden 2014 E3 -tapahtuma järjestetään Los Angelesissa kesäkuun 10. - 12. päivä.

Samsung Galaxy Tab -tilaisuus

Samsung julkistaa uusia tablettajaan Galaxy Tab-sarjaan. Tapahtuma järjestetään New Yorkissa.

Nokia Lumia 930 tulee myyntiin

Nokia Lumia 930:n arvioidaan tulevan myyntiin kesäkuussa 2014. Vielä ei ole varmuutta tuleeko puhelin myyntiin Suomessa ensimmäisessä aallossa vai joudutaanko puhelinta odottamaan Suomessa kauemmin. Ennakkomyynti alkoi 16. kesäkuuta. Toimitukset alkavat 10. heinäkuuta.

Google I/O

Googlen kehittäjätapahtumassa on usein paljastettu yhtiön ylläpitämien palvelujen ja ohjelmistojen uusia ominaisuuksia. Mukaan on mahtunut myös uusien tuotteiden lanseerauksia.

Tämän vuoden teemana on "design, develop and distribute", eli "suunnittele, kehitä ja levitä". Tarkoituksena on siis auttaa sovelluskehittäjiä heidän työssään ohjelmien ensimmäisistä hahmotelmista aina valmiin koodin jakeluun asti.

Tapahtumassa päivitetään todennäköisesti muiden muassa Androidin kuulumisia. Vaikka Android 5.0:aa ei välttämättä vielä nähdä, niin Androidin auto- ja älykellosuunnitelmista saattaa löytyä kerrottavaa. Google Glass -lasien on luvattu tulevan myyntiin tänä vuonna. Tarkemmasta aikataulusta voidaan hyvinkin kertoa kesäkuun lopulla.

LG G3:n laajemmin markkinoille 27. kesäkuuta

LG G3:n lähtee maailmalle 27. kesäkuuta. Eurooppaan heinäkuussa.

Q3/2014

7/2014

Nokia Lumia 635 myyntiin

Ajankohta on arvioitu osuvaksi tälle kuukaudelle (7/2014)

Nokia Lumia 635:n, Lumia 630:n isoveljen, odotetaan saapuvan myyntiin Euroopassa kesän 2014 aikana. Erona Lumia 630:een, Lumia 635:sta löytyvät 4G-yhteydet.

Vanhoihin Lumioihin Cyan + WP 8.1

Ajankohta on arvioitu osuvaksi tälle kuukaudelle (7/2014)

Vanhemmat Windows Phone 8 -puhelimet alkavat saada päivityksiä uusimpään käyttöjärjestelmäversioon. Arviolta loppukuusta valtaosa Lumia-malleista alkaa saada Windows Phone 8.1 -päivityksiä sekä sen mukana tulevaa Nokian omaan Cyan-päivitystä.

Lumia 930:n toimitukset alkavat

Lumia 930:n ennakkotilaukset alkoivat 16. päivä kesäkuuta ja 10. heinäkuuta alkavat toimitukset ensimmäisille ostajille. Hintaa laitteella on noin 550 euroa.

8/2014

LG G3 s saapuu Eurooppaan

Ajankohta on arvioitu osuvaksi tälle kuukaudelle (8/2014)

LG G3 s (LG G3 Beat) saapuu Eurooppaan pari viikkoa Etelä-Korean julkaisua (18.7.) myöhässä. Arviolta elokuun alusta.

9/2014

Samsungin Unpacked-tapahtuma

Samsung järjestää Unpacked-tapahtuman, jossa todennäköisesti esitellään Galaxy Note 4 sekä mahdollisesti muitakin uusia laitteita.

Microsoft julkistaa uusia Lumia-puhelimi

Microsoft järjestää Berliinissä julkistustilaisuuden, jossa nähdään ilmeisesti selfie-puhelimeksi profiloitu Lumia 730 sekä edullinen Pureview-puhelin Lumia 830.

IFA-messut Berliinissä

Berliinissä pidetään IFA-tapahtuma, jonka aikana julkaistaan usein merkittäviä kuluttajaelektroniikkatuotteita. Vuonna 2013 Samsung esitteli Samsung Galaxy Note 3:n ja tälle vuodelle veikkaillaan, että Samsung julkaisee Samsung Galaxy Note 4:n IFA-tapahtumassa.

IFA-messujen verkkosivut löytyvät täältä. Messut järjestetään 5.9. - 10.9.2014.

Intel Developer Forum

Teknologiajätti Intelin isännöimä tapahtuma, jossa kerrotaan yhtiön tuotteiden tulevaisuudennäkymistä. Intelillä on ollut suuria vaikeuksia päästä mukaan mobiilibisnekseen, joten tapahtumassa saatetaan kertoa miten yhtiö aikoo jatkossa edetä puhelimissa niin ohjelmiston kuin raudankin suhteen.

Q4/2014

10/2014

Applen iPad-tapahtuma

Apple julkaisee uusia iPadejä. Tulossa kenties iPad Pro?