Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple blokkasi Palmin Pren iTunesista

1
Markus Lehtiniitty

Apple blokkasi Palmin Pren iTunesista
Apple on estänyt Palm Pren käyttämisen iTunes-sovelluksensa kanssa sen uudessa ohjelmistopäivityksessä.

iTunes on ohjelma, jota käytetään musiikin hallinnan ja kuuntelun lisäksi musiikin siirtoon Applen iPod-musiikkisoittimiin sekä iPhone-puhelimiin. Apple ei ole yleensä katsonut hyvällä, jos muut kuin Apple ovat pyrkineet tukemaan iTunesiaan laitteissaan. Nyt Apple on estänyt uuden 8.2.1-päivityksen myötä mahdollisuuden käyttää iTunesia yhdessä Palmin Pre-puhelimen kanssa. Palm on kehottanut toistaiseksi ihmisiä pidättäytymättä päivittämisestä iTunesin uusimpaan versioon.
Palm on käyttänyt iTunes-synkronointimahdollisuutta yhtenä eniten esiin nostamistaan Pren ominaisuuksista.

Apple varoitti noin kuukausi sitten Pre-käyttäjiä, että synkronointimahdollisuus ei välttmättä toimisi kovinkaan pitkään.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, aikooko Palm tuoda uusin keinoin iTunes-synkronoinnin toimivaksi jälleen Pressä. Aiemminkin Pren iTunes-tuki perustui ovelan kikan käyttöön. Luultavasti jos Palm jotain uutta keinoa käyttäen synkronointimahdollisuuden tuo, niin Apple sen taas estää seuraavassa iTunes-päivityksessä.

Palm Pre on toistaiseksi markkinoilla ainoastaan Pohjois-Amerikassa. Sitä pidetään jenkkimediassa yhtenä Applen iPhone-puhelinten suurimmista haastajista. Eurooppaan Pre on rantautumassa GSM/WCDMA-version muodossa loppuvuoden aikana.

---

Täysin erillisenä Prehen liittyvänä uutisena: Palm on nyt tuonut yleisesti saataville sovellusten kehitystyökalut Pressä käytössä olevalle webOS-alustalle. Kehitystyökalut kulkevat Mojo SDK -nimellä. Palm aloittaa sovellusten hyväksymisen syksyllä, jonka jälkeen Pren App Catalog -sovelluskaupan sisältömäärä tullee räjähtämään. Toistaiseksi kehitystyökalut ovat olleet vain rajatusti saatavissa ja App Catalogin sisältö on rajoittunut vain noin 30 sovellukseen. Lisätietoa Palmin virallisen blogin merkinnästä tai webOSdev-sivuilta.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja