Googlen Android-puhelimillekin oma sovelluskauppansa

3
Markus Lehtiniitty

Googlen Android-puhelimillekin oma sovelluskauppansa
Googlen Android-käyttöjärjestelmän osaseksi on tulossa sovelluskauppa Applen App Storen hengessä. Sovelluskaupan nimeksi tulee Android Market.

Asiasta kertoi kehittäjä Eric Chu Android-kehittäjäblogin merkinnässään.

Uudessa sovelluskaupassa käyttäjillä on mahdollisuus selata ja asentaa ohjelmia sekä kommentoida ja arvostella niitä.

Android Marketin ero Applen App Storeen on sen täysi avoimuus. Kuka tahansa voi lisätä ohjelmansa kaupan valikoimiin rekisteröitymällä, lataamalla ohjelman ja kirjoittamalla sille kuvauksen.

Google kertoo ensimmäisten Android-puhelinten mukana tulevan kaupan beta-testiversio. Ensi alkuun Android Marketista tulee löytymään ainoastaan ilmaisohjelmia, mutta myöhemmin mukaan liittyvät myös maksulliset sovellukset.

Ensimmäisiä Android-puhelimia odotetaan markkinoille vielä tänä vuonna. Aivan ensimmäinen tulee olemaan tämän hetken tietojen mukaan HTC Dream, josta olemme kertoneet useasti aiemmin.









Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Sälli (vahvistamaton)

1

"Android Marketin ero Applen App Storeen on sen täysi avoimuus. Kuka tahansa voi lisätä ohjelmansa kaupan valikoimiin rekisteröitymällä, lataamalla ohjelman ja kirjoittamalla sille kuvauksen."

Eli kuka tahansa voi laittaa sinne haittaohjelman jakoon, jonka hyväuskoiset käyttäjät asentavat. Tokihan tuo suhteellisen nopeasti huomataan esim. muiden antamasta palautteesta, eivätkä uudet käyttäjät enää sen jälkeen mene lankaan. Mutta jo asennettuja ei saadakaan kytkettyä pois päältä, koska Applen parjattu "tappokytkin" puuttuu. Googlea tästä ei kuitenkaan kukaan syytä, koska se on "ilmaisia palveluja tarjoava hyväntekijä", mutta harva tulee ajatelleeksi että vastaavassa tilanteessa "rahanahne" Apple vedettäisiin hirteen.

Kaikki kontrolli on paholaisen keksintöä. Mutta vain siihen asti kunnes joutuu itse sellaiseen kuseen, josta pystyy jotain muuta syyttämään. Silloin pahasta onkin tarvitun kontrollin puute.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Voi olla (vahvistamaton)

2

Mutta luulisi että ilmaisten ohjelmien pitää olla avointa lähdekoodia, ja täten haittaohjelmat löydetään nopeasti joukosta. Toivottavasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Arto

3

Sälli, onhan Internetissä jo nyt saatavilla täysin ilmaiseksi vaikka kuinka paljon ohjelmia, joita jaetaan vapaasti ja jotka ei varmasti kaikki ole vain hyväntahtoisia. Itse kyllä arvostan Internettiä juuri tällaisessa muodossa, enkä tykkäisi jos ohjelmia voisi ladata vain "Microsoft App Storen" kautta, jossa kaikki ohjelmat on erikseen Microsoftin varmentamia (aika kova vertaus, mutta pointti nähtävillä). Mikäli Apple tarjoaisi myös tällaista avointa, ei niin kontrolloitua kauppaa, olisin paljon kiinnostuneempi iPhonesta.

Eiköhän Google tuossa tee kuitenkin selväksi asian, että sovellukset on 3. osapuolen tekemiä, ja niihin kannattaa suhtautua tietyllä varauksella (kuten kaikkeen Internetin sisältöön).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.