Wolfenstein 3D saatavilla nyt iPhonelle

4
Kaarlo Räihä

Wolfenstein 3D saatavilla nyt iPhonelle
Applen iPhone-matkapuhelimen peliominaisuudet ovat saaneet ristiriitaisen vastaanoton, sillä joidenkin mielestä laite ei sovellu pelaamiseen laisinkaan, kun taas joiden analyytikkojen mukaan laite voi murskata jopa Sonyn PSP- ja Nintendon DS-käsikonsolit.

iPhonen peliominaisuuksiin luottaa ainakin Doom-, Quake- ja Wolfenstein-pelisarjoistaan tuttu id Software, joka on nyt julkaissut klassisen Wolfenstein 3D -räiskintäpelin iPhonelle. 9,9 megatavun kokoinen Wolfenstein 3D maksaa App Storessa 4,99 dollaria. Tällä summalla saa itselleen 60 pelattavaa rataa.



Pelihahmon ohjaaminen onnistuu pelin iPhone-versiossa kahdella eri tavalla. Ensimmäinen tapa on laitteen kallistelu ja toinen tapa on ruudulla näkyvien painikkeiden käyttäminen hahmon ohjaamiseen.

id Softwaren aiempien tuotosten tapaan pelin lähdekoodeja jaellaan GPL-lisenssin alla, joten kaikki halukkaat voivat tutustua Wolfenstein 3D:n iPhone-version toteutuksen saloihin ja tarvittaessa muokata peliä.

Pelin kehittäneen John Carmack mukaan myös muita id Softwaren pelejä saatetaan nähdä pian iPhonella. Tulevan iPhone OS 3.0 -käyttöjärjestelmän myötä peleihin olisi mahdollista sisällyttää moninpelituki, jolloin toisiaan lähellä olevat iPhonen omistajat voisivat harrastaa keskenään sinkohippaa.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
mikko (vahvistamaton)

1

oonki ihmetelly miksi uusia huippupuhelimia julkaistaan, tietysti siksi että niillä voidaan pelata 20 vuotta vanhoja pelejä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tomppa12

2

Tuo on kyllä aika varmasti parempi DS (Lite)llä... :)
Itse olen sitä sillä vähän pelannutkin. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KDEuserX (vahvistamaton)

3

ton hud näyttää erittöin hyvältä, esim. miksi tuon päänkuvan pitää olla ylipäätään niin iso? sekä eikö nuitakaan ns painikkeita saa pienemmiksi/piilotettua? Näyttää helkutin rumalta, mutta niin, eihän iphonessa ole painikkeita, joten "hyvähän" sillä on pelata

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.