Sony julkaisi kaksi uutta puhelinta Full HD -näytöillä

4
Teemu Laitila

Sony julkaisi kaksi uutta puhelinta Full HD -näytöillä
Sony on odotetusti julkaissut viiden tuuman näytöllä varustetun Xperia Z -puhelimen. Lisäksi yhtiö esitteli Xperia ZL -mallin, joka eroaa vain vähän Xperia Z -mallista. Xperia Z:n luvataan saapuvan myyntiin vielä ennen maaliskuun loppua.

Aiemmin Yuga-nimellä tunnetun Xperia Z -mallin viiden tuuman näyttö toimii Full HD -resoluutiolla (1920x1080) ja näytöissä käytetään Sonyn omaa Mobile Bravia Engine -kuvanparannustekniikkaa. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.1, mutta päivitys 4.2-versioon on luvassa pian. Sonykin on päätynyt käyttämään puhelimessa Qualcommin neliytimistä Snapdragopn S4 -prosessoria, joka toimii 1,5 GHz:n taajuudella. Muistia on tarjolla kaksi gigatavua. Tallennustilaa on tarjolla 16 gigatavua ja sitä voidaan laajentaa microSD-kortilla. Laite tukee myös pohjoismaissa käytettyjä LTE-taajuuksia.

Puhelimen fyysiset mitat ovat 139 x 71 x 7,9 eli kyseessä on erittäin ohut älypuhelin. 146 gramman painoiseen laitteeseen on mahdutettu 2330 mAh akku ja puhelimesta löytyy "Stamina mode", jonka luvataan jopa nelinkertaistavan laitteen valmiusajan. Muita ominaisuuksia ovat NFC sekä 13 megapikselin kamera, joka tallentaa kuvia Sonyn omalla Exmor RS -sensorilla. Sensori tallentaa myös videokuvaa HDR-tilassa.



Muista valtavirran lippulaivamalleista poiketen Xperia Z on sekä pöly- että vesitiivis (IP55 ja IP57 standardien mukaan).

Ohjelmistopuolella Sony tarjoaa liitäntämahdollisuuksia yhtiön muihin laitteisiin. Esimerkiksi kuvat ja videon saa näkymään Sonyn tuoreiden Bravia-televisioiden ruudulle koskettamalla puhelimella tv:n kaukosäädintä, jolloin laite pariutuu NFC:n avulla televisioon.

Xperia Z:n lisäksi Sony esitteli Xperia ZL:n, joka kuitenkin saapuu markkinoille Xperia Z -mallia rajoitetummin. ZL on hieman Z-mallia paksumpi ja siitä puuttuu pölyn- ja vedenkestävyys.

Sony ei ole paljastanut kummankaan nyt julkaistun puhelimen hintaa.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (4)

Sefriol
Sefriol

2

Se on hienoa että 5 tuuman puhelimissakin on sama resoluutio kuin 24 tuuman näytössäni....
Samoin toivoisin, että 13 mp kamera olisi muuten kuin numeroiden valossa edistyneempi. Toisaalta pöly- ja vesitiiviys ovat todella hienoja ominaisuuksia. Sellaista elektroniikan pitäisi ollakin ettei tarvitsisi kokoajan varoa ettei laite hajoa.
NFC alkaa myös näkyä monella muullakin valmistajalla. Saa nähdä kuinka kauan Applella kestää hypätä mukaan kelkkaan. Tosin Sonyhan on NFC-patenttejen suurin omistaja. Nokian tullessa toisena.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

Harmi kun Sony on todella surkea päivittämisessä, eli tuohon ei taas todennäköisesti tulla näkemään uusia Androideja kovinkaan pian. Tuosta kun olisivat jonkin lupauksen antaneet niin sgs3 olisi vaihtunut. eli siis tulevista päivityksistä, jotka ovat vissiinkin todella vaikeita kun jo nykyinen 4.2 tulee joskus myöhemmin (Viimevuotinen pian on edelleen menossa Sonylla, sillä 4.1 Jellyä ei taida xperia S:lle olla vieläkään..).

Muuten todella kiinnostava kapula.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

4

"Muista valtavirran lippulaivamalleista poiketen Xperia Z on sekä pöly- että vesitiivis (IP55 ja IP57 standardien mukaan)"

Onko siis tulossa kaksi versiota erilaisilla vedenpitävyyksillä vai onko joukkoon eksynyt asiavirhe (=kaksi pölyn- ja vedenpitävyyttä ilmaisevaa IP-koodia)?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.