Ensimmäinen Ubuntu-puhelin Edge kuvissa

7
Teemu Laitila

Ensimmäinen Ubuntu-puhelin Edge kuvissa
Canonicalin tuleva Linux-puhelin on nimeltään Ubuntu Edge. Kuvat laitteesta olivat tänään saatavilla yhtiön nettisivuilla, josta vikkelä netinkäyttäjä nappasi ne talteen. Canonicalilla on juuri alkamassa tapahtuma, jossa laitetta esiteltäneen virallisesti.

Edge on nimensä mukaisesti kulmikas ja sen yläreuna on muotoiltu kiilamaiseksi. Etupuolella ei ole kaiuttimen ja kameran aukon lisäksi mitään yksityiskohtia eikä nappuloita, sillä käyttöjärjestelmä perustuu kokonaan eleohjaukseen. Kuvat paljastavat myös perinteisesti sivulle sijoitetut äänenvoimakkuuden säätimet.

Puhelimen sisuskaluista ei ole tarkempaa tietoa, mutta Canonical keskittynee ensimmäisessä laitteessaan enemmänkin käyttöjärjestelmän esittelyyn ilman tarvetta kilpailla ominaisuuslistauksella muiden valmistajien kanssa.

Merkittävin uuden käyttöjärjestelmän ominaisuuksista on sen yhteiset juuret täysimittaisen työpöydille tarkoitetun Ubuntu-linuxin kanssa. Järjestelmä on tarkoitus rakentaa skaalautumaan saumattomasti eri kokoisille näytöille. Se voisi tarkoittaa esimerkiksi puhelimen liittämistä ulkoiseen näyttöön, jolloin käyttäjälle olisi tarjolla perinteinen hiirellä navigoitava käyttöliittymä.







Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (7)

perhana
perhana

3

"We also believe the race for ever higher resolution has become a distraction. Beyond 300ppi you’re adding overhead rather than improving display clarity. We think colour, brightness and dynamic range are now the edge of invention so we’ll choose a display for its balance of resolution, dynamic range and colour accuracy."
"•Fastest multi-core CPU, 4GB RAM, 128GB storage
•4.5in 1,280 x 720 HD sapphire crystal display"

mitä mitä... eikös se fullhd pitänyt olla ehdoton vaatimus nyky-älyluureissa... eihän tuota voi herkkäsilmäiset käyttää kun pikselit hyppii silmille ja rupiaa huimaamaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

4

"Etupuolella ei ole kaiuttimen ja kameran aukon lisäksi mitään yksityiskohtia eikä nappuloita, sillä käyttöjärjestelmä perustuu kokonaan eleohjaukseen"

Kuulostaa aika epäuskottavalta, että puhelin perustuisi kokonaan eleohjaukseen. Ovatkohan toimittajalta menneet "eleohjaus" ja "kosketusohjaus" sekaisin?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JollaUppoaa (vahvistamaton)

6

Bye bye Jolla. Myöhästyitte jo.

Sillä välin kun Jollan projektit viivästyvät jälleen kerran, korjaa Ubuntu potin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.