HTC meni tappiolle – ensimmäistä kertaa vuoden 2002 jälkeen

4
Manu Pitkänen

HTC meni tappiolle – ensimmäistä kertaa vuoden 2002 jälkeen
Samsungin tehdessä historiansa kovinta tulosta taiwanilainen HTC joutui raportoimaan ensimmäisen tappiollisen tuloksen vuoden 2002 jälkeen, jolloin yhtiö listautui pörssiin.

HTC on ollut reippaassa alamäessä parina viime vuonna, mutta kaikesta huolimatta sen liikevoitto on pysynyt kokoajan plussalla. Huhti-kesäkuussa yhtiön liikevoitto oli niukin naukin plussalla, mutta heinä-syyskuussa operatiivinen voitto painui reippaasti pinnan alapuolelle. Liiketappiota kertyi 87 miljoonaa euroa (3,5 miljardia Taiwanin uutta dollaria). Nettotappio oli samalla ajanjaksolla 74 miljoonaa euroa.

HTC:n ja Samsungin tuloksissa kiteytyy älypuhelinmarkkinan kaksijakoisuus. Samsung ja Apple takovat puhelimillaan reipasta voittoa, muiden tehdessä tappiota tai pientä voittoa.



Vuonna 2010 suurimmat älypuhelinvalmistajat olivat Nokia, RIM, Apple, HTC ja Samsung. Viisikosta kaksi ensimmäistä on jo menossa myyntiin. HTC:n lopullista kohtaloa jäädään odottamaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
asdgh (vahvistamaton)

1

HTC:n pitäisi siirtyä tekemään Android puhelimia!!!. Eikun...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ass_seri (vahvistamaton)

2

HTC:n pitäisi siirtyä tekemään Windows puhelimia... Err...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
totuudeotri (vahvistamaton)

3

Nokian olisi pitänyt siirtyä tekemään Android puhelimia. Ajoissa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

"Ensimmäistä kertaa tappiolla vuoden 2002 jälkeen" on varmasti ihan totta, mutta vähän turhan positiiviselta kuulostava otsikko. Pitkälti samaa olisi voinut kirjoittaa Nokiasta tai Blackberrystä vielä pari vuotta sitten.

Nykytilaa paljjon paremmin kuvaavampi statistiikka on lasku liikevaihdossa 23 kuukautta peräkanaa (verrattuna samaan kuukauteen edellisvuonna). Viimeisen reilun vuoden aikana voittomarginaalin muutos on ollut lähes sama kuin Blackberrylla (RIM) aikavälillä kesä 2011-kesä 2012. Eli noin 10% voittomarginaalista on tultu tasaisesti 6% miinukselle! Todella pahalta näyttää.

HTC:n omistuspohjaan on aika turvallista odotella muutosta ensi tai viimeistään seuraavan vuoden aikana. Päätellen viimeisimpänä Nokian ja Blackberryn esimerkeistä. Jenkkien tuoreiden jälleenmyyntitietojen mukaan HTC One ei vedä juuri lainkaan. Joulumarkkina on tietenkin pieni oljenkorsi, mutta en jaksa uskoa että laiva enää kääntyy.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.