Taittuvanäyttöinen Galaxy Fold julkaistaan vasta syyskuussa

Manu Pitkänen

Taittuvanäyttöinen Galaxy Fold julkaistaan vasta syyskuussa
Samsung on vihdoin ja viimein kertonut koska se aikoo julkaista pahasti myöhästyneen Galaxy Fold -älypuhelimen. Taittuvalla näytöllä varustetun puhelimen piti tulla myyntiin jo huhti-toukokuun vaihteessa, mutta juuri ennen julkaisua havaitut puutteet näytön kestävyydessä pakotti Samsungin lykkäämään julkaisua. Galaxy Foldin julkaisu käynnistyy syyskuussa.

Samsung oli luvannut Galaxy Foldin näytön kestävän useita tuhansia taitoksia ennen kuin näytön laatu alkaa kärsiä. Testaajille lähetetyt näytekappaleissa havaittiin laadun heikkenemistä kuitenkin jo yhden päivän jäljiltä, mikä ei ole kovin suotavaa 2000 euron puhelimelta. Samsungin insinöörit ovat kesän ajan metsästäneet syytä näytön vioittumiseen sekä ratkaisua sen estämiseksi.

Galaxy Foldin ylä- ja alapuolen saranointia on päätetty vahvistaa ja näytön suojakalvoon on tehty rakenteellisia muutoksia, jotta sitä ei sekoitettaisi tavalliseen suojakalvoon, joka on tarkoitettu poistettavaksi käytön aloittamisen jälkeen. Galaxy Foldin suojaa ei tule poistaa, sillä se on keskeinen komponentti näytön toiminnan kannalta. Monet testaajat erehtyivät luulemaan sitä tavanomaiseksi kalvoksi ja poistivat sen.



The Vergen uutisesta löytyy vertailukuvat Galaxy Foldin uudesta ja vanhasta ulkonäöstä. Erot eivät ole suuria, mutta tarkalla silmällä ne pystyy kuitenkin löytämään.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.