Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kohta on joulu

2
Markus Lehtiniitty

Alkuun pahoittelut, että blogin ylläpidossa on ollut melko pitkä tauko. Viitisen päivää tuli oltua kuumessa ja täysin terveeseen päin ollaan menty oikeastaan vasta tänään.

Asiaan. Kohta siis on joulu. Mitä matkapuhelinmarkkinoilla on tarjota? Mielestäni ehdoton ykkösasia on musiikkipuhelimet. Musiikki on tällä hetkellä ominaisuuspuolelta eniten pinnalla. Sony Ericssonilla on Walkman-puhelimensa, ja Nokia vastaa mm. uusilla XpressMusic-puhelimilla 3250 ja 5300 sekä uudistetuilla musiikkiversioilla vanhoista tutuista malleista. Lisäksi Nokia varmaan odottanee myös aika lailla uudelta pinkiltä muotisarjaltaan 7360, 7373 ja 7390.
Samsung tarjoaa vähän kaikkea. Mutta ohuus on musiikin ohella toinen päivän sana ja se on ainakin hyvin edustettuna Samsungin valikoimissa. Motorolalta on tullut juuri vähän aikaa sitten kauppoihin RAZR:n seuraaja, KRZR K1.

Lähes kaikilla edellämainituilla puhelimilla on kuitenkin yhteinen ongelma: ne eivät ole 3G-puhelimia ja tämän vuoksi ne eivät siis kuulu kytkykaupan piiriin. Ja operaattoreiden kaikki markkinointipanostukset on tällä hetkellä suunnattu juuri kytkypaketteihin ja niiden kanssa myytäviin puhelinmalleihin. Paketteja menee jouluna varmasti paljon ja niissä myydään paljon puhelimia. Toki niistäkin kaikista löytyy musiikkisoitinkin, vaikka eivät musiikkiin erikoistuneita olekaan.

Jos etsii Suomen markkinoiden parasta musiikkipuhelinta, valinta kohdistunee Nokian N91:n päivitettyyn N91 8GB -versioon. Siinä tilaa musiikille on 8 gigatavua, ja kaikki muutkin musiikinkuuntelun kannalta olennaiset asiat ovat kunnossa.
---------
Uusia tuotejulkistuksia on myös luvassa melko pian. Nokia järjestää tämän kuun lopussa Nokia World -tapahtuman, mutta siellä esiteltävät puhelimet ovat jo ensi vuoden tulokkaita. Luultavasti osa silloisista julkistuksista voi tulla myyntiin vasta kesällä. Mutta Nokia Worldissä esiteltäneen ohut simpukkapuhelin, jos kyseessä nyt on peruspuhelintilaisuus eikä N- tai E-sarjaa koskeva. Myös E-sarjaan tulevasta kommunikaattorin seuraajasta, E90:stä, on liikkunut huhuja...

Kommentit (2)

keijo

1

sivut on hyvät en tiiä noista musa puhelimista niin mut paras on n73xpressmusic www.nokia.fi puhelimet ja tulossa

Vastaa
Markus

2

Siis N73 Music Editionia meinaat? Ei löydy vertailusta toistaiseksi,
mutta piakkoin löytyy. Lisäystä viivästyttäneet hieman utuiset
tiedot...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja