Nokian mallistosta puuttuu jotain

1
Markus Lehtiniitty

Nokian tämänhetkinen kattaus erilaisia puhelinmalleja näyttää monipuoliselta, mutta paljon puuttuu. Lähinnä kaivattaisiin yhä edelleen enemmän parempia keskihintaluokan puhelimia. Matkapuhelinmarkkinoiden alapäässä Nokian 1000- ja 2000-sarjan puhelimet ovat hyvin myyviä tuotteita. Toisaalta aivan malliston huippu on Nokialla myös mainiosti kunnossa N- ja E-sarjan puhelimilla.

Mutta keskihintaluokka on Nokian suurin ongelma verrattuna kilpailijoihin, kuten Sony Ericsson. Nokia tarvitsisi yhä lisää kohtuuhintaisia, hyvillä näytöin varustettuja kompakteja puhelinmalleja. Liian suuri koko ja varsinkin paksuus onkin toinen Nokian valikoiman heikkous tänä puhelimen ohuutta korostavana aikana. Tämä korostuu varsinkin N-sarjassa, tosin onhan ainakin tulevassa N95:ssä pakattu aika vakuuttava määrä tekniikkaa kompakteihin kuoriin. Mutta ei N95 silti oikeasti kovin pieni ole.

Onko Nokian valitsema "tekniikka edellä, isompi koko" -tie sitten hyvä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että myös päinvastaista tarvittaisiin vahvistamaan mallistoa.



Näitä asioita sivuava kirjoitus oli myös Talouselämä-lehdessä vähän aikaa sitten.

Nokialla on tällä hetkellä ongelmana se, että se ei pysty tuottamaan suuria jättimenestyksiä kuten Motorola teki RAZR:in seuraajineen ja oikeastaan LG:kin KG800 Chocolaten. Molempien kantava voima oli selvästi aiemmasta erottuva ulkonäkö. Nokian muotoilu ontuu. Nokia ei ole coolin tuntuinen tällä hetkellä.

Nokia julkistaa hieman alle kahden viikon päästä kasan uusia puhelimia. Luulen, että silloin julkistetaan ainakin yksi selvästi nykyisiä malleja ohuempi malli. Sehän on selvää, että Nokia tulee tähänkin trendiin todella paljon myöhässä mutta on markkinajohtajan etu, että näin voi tehdä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
NeverNET

1

Jep, sais tulla joku halpa puhelin, jossa olis symbian ja kamera,
Kun nokia älypuhelimet on liian kalliita, jossa on symbian...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.