Nokia N95: oikeastaan kaikki löytyy?

26
Markus Lehtiniitty

Nokia N95Nokian N95 tuntuu lähestulkoon täydelliseltä puhelimelta, jollei nyt esimerkiksi satu kaipaamaan juuri QWERTY-näppäimistöä.

N95 sopii mainiosti päivittäiseen käyttöön ainoaksi puhelimeksi, kameraksi, musiikkisoittimeksi, radioksi, navigointilaitteeksi/paikantimeksi ja niin edelleen. Ja kaikki tämä on saatu puristettua todella kompaktiin kokoon ja 120 grammaan. N95:n kohdalla Nokia osoittaa ainakin parasta mahdollista tekniikkaosaamistaan.

N95 on myös rakenteeltaan jälleen uusi kokeilu. Oikealla olevasta kuvasta sitä ei välttämättä huomaa (vertailun ohessa paremmat kuvat), mutta N95:n kansi liukuu kahteen suuntaan. Kun sitä liu'uttaa hieman alaspäin, yläpäästä paljastuu yksi rivi media/musiikkinäppäimiä. Kätevää. Ja kun kansi avataan tavallisesti ylöspäin, paljastuu puhelimen numeronäppäimistö. Hieno oivallus tämä rakenne Nokialta.

N95 on Nokian ensimmäinen puhelin, josta löytyy GPS-navigointi sisäänrakennettuna. Eli siis N95 haastaa myös Benefonin TWIG Discoveryn. ;) N95 on myös Nokian eniten pikseleitä kuvaava kamerapuhelin, N95:ssä ollaan hypätty jo 5 megapikseliin. Ja vielä yhtenä juttuna, N95 lienee ensimmäinen markkinoille tuleva puhelin, joka on varustettu S60 3rd Editionin Feature Pack 1 -versiolla.
Hieno puhelin kaiken kaikkiaan. Kaiken voi tosin pilata huono akkukesto, mutta toivotaan ettei näin käy tällä kertaa.Ja mikä on syy kaikelle tälle N95:n ylistykselle? Se on nyt lisätty mukaan vertailu- ja hakutietokantaamme, kas tässä: Nokia N95.

N95:n voi hankkia esimerkiksi KLC.fi tai Pixmania.com -verkkokaupoista.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (26)

Anonyymi käyttäjä
 (vahvistamaton)

1

no tuli testattua DE:ssa. + ominaisuudet -koko, paino, nappaimet, kamera (ei ollut niin hyva kuvan laatu kuin olympuksessa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus (vahvistamaton)

2

En tiedä, millainen N95:n kuvanlaatu nykyisin on, mutta sen tiedän,
että nykyisten mallien (varmaan lähinnä protoja) tilanteesta
myyntiintuloon mennessä on noustu eteenpäin. Sama voi osaltaan
koskea myös näppäimistön tuntumaa.

Kokoa ja painoahan on kertynyt, mutta ominaisuuksiin nähden aika
vähän. Näyttäkää mulle, alle 120 grammalla 5 megapikselin kamera,
puhelin, musiikkisoitin ja GPS-paikannin...;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sauli Kuitunen

3

N95 tuli myös DE:ssä vilkaistua läpi. Jos haluaa jo valmiin tuotteen jossa on
jossa on integroitu GPS-paikannin kannattaa tutkailla HTC:n mallia
P3300 Artemis. Hinta 550€ ei ole kovin paha kun ottaa huomioon
paljonko vastaava puhelin ja erillinen GPS-mokkula maksavat. Lisäksi
käyttömukavuus on huippuluokkaa. Noissa P3300 tiedoissa on pieni
virhe, sillä pystyy muokkaamaan office dokumentteja.

Kiitos ansiokkaasta vertailusivustosta!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Cyka (vahvistamaton)

4

Kuulemma tulee myyntiin kunnolla vasta huhtikuun aikana :I ei ole ihan ekä quarter. Kiva nähdä kuitenkin mihin tää stara pystyy B)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
 (vahvistamaton)

5

N95 painaa 6g vähemmän, kuin mun nykyinen n70..
Jossa ei ole gps:sää, eikä 5Mpixelin kameraa.. :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pentti (vahvistamaton)

6

Ja, kun puhelin on kädessä niin huomaa taas, kuinka väärässä tämäkin nokia fani (Markus) oli joka tuon tekstin on kirjoittanut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

7

Olen edelleenkin sitä mieltä, että ominaisuuksien osalta N95 ylivoimaisesti on parasta mitä markkinoilla tällä hetkellä on tarjolla.

N95:ssä totta kai on ollut pieniä lastentauteja, ihme olisi, jollei näin olisi. Näitä ovat mm. tietty epävakaus, hidas GPS:n käynnistyminen, jne., mutta nämä tullevat korjaantumaan pikku hiljaa softapäivityksillä, jotka saa sitä paitsi helposti netistä itse ladattua puhelimeen, joten senkään ei pitäisi olla kynnyskysymys niiden osalta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
 (vahvistamaton)

8

N95:ssä totta kai on ollut pieniä lastentauteja, ihme olisi, jollei näin olisi. Näitä ovat mm. tietty epävakaus, hidas GPS:n käynnistyminen, jne. ..... kuten kaikissa Nokia S60 laitteissa "lastentauteja" kautta aikojen ja eikä ne parane

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
 (vahvistamaton)

9

GPS:n hitaus EI ole bugi tai lastetauti, se on gps-piirin ominaisuus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Asiallinen (vahvistamaton)

10

Eiku iha paskaha toi o. Akku ei kestä mitää, näyttöön ilmestyy jotain epämääräsiä viivoja ku vähä roiskasee olutta, sekoaa ku rämppää tota näyttöä edestakas eikä näppäimetkään ole tarpeeks modernit

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
harkitseva (vahvistamaton)

11

Sanokaahan kuinka huono toi akkukesto oikeasti on N95:ssa? Puhelin pitäisi hommata, mutta tuntuu, että kaikista älypuhelimista haukutaan akkukesto ihan surkeaksi, olipa kyseessä sitten nokia, qtek tai se...
Tuossa kuitenkin houkuttaisi kaikki noi ominaisuudet... Miten toimii toi nettiselain? Esim. n70 on raivostuttava kun ei saa selattua mtn isompia sivuja ja esim. reittiopas ei toimi lainkaan...

Ihmettelempä vaan miksei nokia ota noihin puhelimiinsa kosketusnäyttöä ja windowsin käyttistä. Parantaisivat varmasti noita internet/kämmenmikro ominaisuuksien käyttöä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

12

Akkukesto on kohtalainen. N95:ssä akku kestää kohtuullisella käytöllä yhden päivän ja joka yö täytyy muistaa ladata.

N95:n selain on hyvin pitkalti sama kuin N70:ssäkin, näyttöhän on piirun verran suurempi, joten siitä on jotain hyötyä. Reittioppaan toimivuudesta en tiedä, mutta luultavasti ei toimi jos ei toimi N70:ssäkään. Selaimesta ei löydy tukea.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
n95 omistaja (vahvistamaton)

13

toi on hyvä puhelin ainaki mitä mä oon sitä nyt tässä jonkun aikaa käyttäny akkukki kestää mulla ainaki sen 3päivää vaikka kuinka käyttää vähemmällä käytöllä tietenkin kauemmin... kamera on hyvä ei ihan digikamera laatua mutta lähelle vastaa varmaa jotai 4megapikselin digikameraa.. muutenki simppeli käyttää suosittelen kaikille...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tiipero (vahvistamaton)

14

Olen ollut todella tyytyväinen N95 Nokialaiseeni. Akku kestää pitkillä puheluilla, muutaman videoleikkeen pyörittämisellä sekä kohtuullisella kameran käytöllä vajaat 3 päivää. Siitä hyvä tuo lataus, että akku on täynnä jo alle puolessa tunnissa ja laturi on toosi pieni (kulkee myös kääsilaukussa hyvin mukana)!

Käyttöohjeet varmaan tarvitsisi lukea. Puhelin ollut mulla nyt 2 kk, enkä tiedä tuosta vielä puoliakaan ominaisuuksista. Vahingossa jotain uutta aina löytyy ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kyllä (vahvistamaton)

15

Omistan kyseisen puhelimen ja siinä on kaikki kohdallaan 5 mpx kamera on tarkka ja mukaan saa 2 Gb muistikortin kun ostaa N95 puhelimen (ainakin minä sain). siinä on paljon nettiä tarvitsevia phjelmia esim. GPS. Tyytyväinen olen ollut laatuun.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sammen

16

Erittäin muovinen puhelin! GPS on niiin hidas mun mielestä.
Pari viikkoa minulla on ollu se nyt ja nyt vaihdan sen pois.
HYI :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
von nyssen (vahvistamaton)

17

N95 on niin hyvä paketti, että olisi suorastaan tyhmää olla omistamatta kyseistä laitetta. Halpakin vielä jos ostaisi kyseiset laitteet erikseen (kamera 300, videokamera 300, gps 300, tietokone 600, puhelin 100) joutuisi maksamaan yht.1600e.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ville

18

Ihan näppärältä luurilta on lyhyen kokeilun myötä tuntunut. Akkukesto on vähän niin ja näin, mutta jos latausmahdollisuus on vaikka joka toinen päivä, ei itseäni pääse suuremmin haittaamaan. GPS starttaa kylmiltään hitaasti, muttei yhteyden kunnolla saatuaan hukkaa sitä helposti. Autonavigaatiossa toimi ainakin varsin kohtuullisesti yhteyden katoamatta kertaakaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
?????sikari (vahvistamaton)

19

onko toi gps ilman ja meneekö tahan puhelimeen 4gb muistari ja onko tää puhelin hyvä niin keil se on niitten mielestä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikael (vahvistamaton)

20

Miten isoa muistikorttia tukee maksimissaan? Ja eihän tuo GPS toiminto mene 3G yhteyden kautta, ja se on maksuton?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jvt40 (vahvistamaton)

21

kolmas N95 menossa , vikoja , vikoja , vikoja , puhelinn piipittää ärsyttävästi puhelujen aikana , nm 2. kamera rikki , 3.piipittää myös , navigaattori ei toimi kun jo ostettua lisenssiä ei voi siirtää uuteen puhelimeen , helvetin paska .

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nokia (vahvistamaton)

22

Kannataa ostaa toi n95 vasta jonku parin kuukauden kuluttua,Nokia satsaa nyt N95:sen vikoihin joita on ilmennyt normaali käytössä, mutta esim. tuo gps ei tule toimimaan kunnolla ilman täydellisestä verkkoa. Tällöin myös hintakin saattaa olla alhaisempi, ja vähemmän vikoja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
korkki

23

toivottavasti ne korjailee niitä vikoja äkkiä koska ajattelin ostaan sen tässä parin viikon sisällä :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
simbu (vahvistamaton)

24

Eiku iha paskaha toi o. Akku ei kestä mitää, näyttöön ilmestyy jotain epämääräsiä viivoja ku vähä roiskasee olutta, sekoaa ku rämppää tota näyttöä edestakas eikä näppäimetkään ole tarpeeks modernit....Comment by Asiallinen — June 20, 2007

just! tarviiko sitä kaljaa läikyttää siihen näytölle??? ai varmaan mikään näyttö kestä olutta??!! ja eikä sitä näyttöä tarvii rämpätä niinku sä!!! kun käyttää hyvin ja huolellisesti niin toimii!!!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mela (vahvistamaton)

25

Tuohon lainatakseni et olut menny kaatumaan, EI tarvinnu ees yhtään olutta kaataa tai mitään puhelimen päälle, pelkästään taskussa pito toi esiin samanlaisen viivan mitä varmaan kuvas tossa, ja näyttö täysin pimeäksi. Huoltoon kun vie, niin ei mee takuusee kun kuulemma mekaaninen vika näytössä? Puhelin kolme päivää vanha! Ja 100e meinaa kiristää multa, en maksa. Kuluttaja-asiamiehelle vaan.

Käytännössä hyvä luuri, mut sitten kun oikein tarvii sitä, aivan lelu ja hajoaa käsiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pasi (vahvistamaton)

26

Näyttö hajosi, laitoin korjattavaksi mutta tuli bumerangina takaisin ei voi korjata luotettavasti kun puhelimessa on kosteusvaurio?! Missään en ole puhelinta liottanut. Soitin vakuutusyhtiöön saadakseni sen kotivakuutuksen korvattavaksi ikää puhelimell 5kk. Luin huoltofirman diagnoosin ja virkailija keskeytti että tuttujuttu, N-sarjalaisissa älyttömästi kosteusvaurioita. Todennäköisesti rakennevika jonka seurauksena kerryttää kondensiovettä. Paska juttu, luulisi että nokia osaisi jo tehdä jonkinlaista puhelinta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.