Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian suunta

Markus Lehtiniitty

Mihin on Nokia menossa? Viimeksi tätä asiaa yhtiö valotti reilu viikko sitten Capital Markets Day ja Nokia World -tapahtumissa. Niissä esiteltiin uusia tuotteita, joista olemme jo kertoneet mutta myös tehtiin suurempia tulevaisuuden linjauksia.

Niin, mihin siis? Kuten jo monet muut matkapuhelinvalmistajat nyt myös Nokia aikoo tuoda yhä laajenevassa mittakaavassa markkinoille ohuempia puhelimia. Niitä ei vielä tarkemmin julkistettu, tosin tilaisuuksissa niitä vilautettiin pikaisesti. Myyntiin asti uutuudet kerkiävät luultavasti ensi vuoden ensimmäisen puoliskon kuluessa. Nokia tulee ohutpuhelinten trendiin todella myöhässä: Motorola käynnisti trendin jo parisen vuotta sitten alkuperäisellä RAZR-mallillaan.
Nokia yrittää liikkua muiden valmistajien suuntaan myös toisessa asiassa. Uusien tuotteiden määrää vähennetään ehkä hieman nykyisestä, mutta näistä harvemmista uusista puhelinmalleista pyritään tekemään parempia, erottuvampia ja näiden mallien markkinointiin panostetaan enemmän. Ilmeisesti vuoden 2007 aikana Nokian suunnitelmissa on painostaa viiden tuotteen markkinointiin erityisen paljon, koko Nokian voimavaroilla. Saa nähdä onnistuuko Nokia luomaan hittituotteita. Tähänhän asti Nokialla ei ole pitkään aikaan ollut varsinaista yksittäistä hittituotetta kuten Motorolalla RAZR ja LG:llä Chocolate-puhelimet.

Vielä kolmas tärkeä tulevaisuuden linjaus: internet. Sen merkitystä Nokia korostaa, ja varmasti se tulee olemaankin hyvin merkittävä. Tämä linjaus on poikkeava muista valmistajista ja Nokia on vahvimmin "mobiili-internet"-vision takana. Nokian ykkösmies, toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo lupaili jopa, että Nokiaa voidaan tulevaisuudessa tituleerata myös internet-yhtiöksi. Saa nähdä, mutta jos tämä visio internetin merkityksen laajuudesta osuu oikeaan, Nokia on vahvoilla.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja