Motorola vs. Nokia, 2007

6
Markus Lehtiniitty

Motorola arvioi nousevansa maailman matkapuhelinmarkkinoiden markkinajohtajaksi vuoden 2008 syksyyn mennessä. Rohkea väite Motorolan mobiilidivisioonaa johtavalta Ron Garriguesiltä. Voisin lyödä vetoa, että ei tule toteutumaan. Tällähän hetkellä tilanne on se, että Nokialla on markkinoista noin 35 prosenttia ja Motorolalla vähän päälle 20 prosenttia.

Motorola on kasvattanut osuuttaan viime vuosina rajusti. Välillä Motorola oli pudonnut jopa Samsungin taakse kolmannelle sijalle, mutta on tullut sieltä takaisin entistä vahvempana. Motorola voi yhä kasvattaa markkinaosuuttaan, mutta myös Nokia kasvattaa. Motorola saavuttaa Nokiaa, mutta aiempaa hitaammin.

Motorolan kasvun ja nousun takana on ollut RAZR-malli ja sen jatkovariaatiot. Jossain vaiheessa RAZR menee pois muodista ja siinä vaiheessa Motorolalla pitäisi olla seuraava hitti taskussa. Mutta ainakaan RAZR:in nykyinen seuraaja KRZR ei ole saanut markkinoilla aikaan odotetun kaltaista, villiä vastaanottoa. Sama ongelma seuraavan hitin löytämisessä on myös toisella viime hittien luojista: LG:n pitäisi löytyä jatkoa Chocolate-mallilleen. Nokian valikoimasta ei yksittäisiä hittejä löydy ja näin Nokian eteneminen on tasaisempaa.



Matkapuhelinten markkinaosuudet ratkaistaan Aasiassa ja siellä Nokia on toistaiseksi ollut erittäin vahva. Nokian osuus tullee hieman laskemaan Aasiassa, mutta samaan aikaan Nokia vihdoin saanee hieman ryhtiä Pohjois-Amerikan toimintoihinsa panostamalla niihin selvästi aiempaa enemmän. Tämä tasoittaa Aasian pieniä menetyksiä.

Nokia myös parantaa asemiaan yleisesti mallistonsa osalta. Mallistoon on vihdoin tulossa odotettuja ohutpuhelimia, Multimedia-ryhmä tekee vakuuttavia N-sarjan puhelimia ja yrityspuhelinten E-sarja alkaa saamaan tulta alleen.

Oma veikkaukseni on, että Nokia tulee kasvattamaan markkinaosuuttaan vuonna 2007 hieman. Samoin myös Motorola. Kumpikaan ei kuitenkaan kasvata osuuttaan selvästi toista enempää ja näin puntit säilyvät aika lailla nykyisellään kamppailussa matkapuhelinten maailmanherruudesta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
 (vahvistamaton)

1

Vitut mikään paska motorola voittaa nokiaa!!!Jos nouseekin kärkeen niin Nokia vallottaa sen heti takas vaika mikä olisi,ja jos mulla olis motorola olisin heittäny sen roskiin vaikka olis ollu mailman paras känny!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus (vahvistamaton)

2

Motorola alkaa ehkä jo taipumaan. Motorolahan antoi tällä viikolla tulosvaroituksen, osaltaan myönsivät tuotevalikoimansa heikkoudet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
(vahvistamaton)

3

Itse en usko Motorolan nousevan 1., sillä Nokian N-sarjathanovat menestnee yllättävän hyvin. Ulkomaillaki (Euroopassa) näkee Siemenssiä ja Samsungia Nokia oheella. Kiinassa itse huomasin, että LG oli yllättävaän yleinen, jälleen kerran Nokan ohjeella. Vain Amerikassa Motorola on selvä 1. puhelin. Nokia on myös julkaissut 1. ohueen puhelimen itseltään, sehän voisi saada jotain suosiota? :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Markus

4

Ja ei tuo Motorolan asema Jenkeissäkään mitenkään kiveen hakattu ole. Tällä hetkellähän Motorola on siellä markkinajohtaja, mutta vielä muutama vuosi sitten Nokia oli Jenkkien markkinoitten ykkönen.

Ja Nokialla oli jenkkimarkkinan suhteen pitkä musta aika, jolloin ei kyllä paljoa mennyt putkeen. Mutta nyt panostus sinne päin on kasvamassa, mm. vain Amerikkaan tehty N75 on tästä yksi oiva esimerkki.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hessu (vahvistamaton)

5

Toivottavasti moto pesee NOKIAN heikkolaatuiset räpellykset. Laajassa tuttavapiirissä ja useilla eri foorumeilla erittäin paljon huonoja kokemuksia NOKIAN ala-arvoisista tuotteista sekä jälkimarkkinoinnista. Ainoa keino vaikutta tuohon laillistettuun huijaukseen on olla ostamatta kyseistä tuotemerkkiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ari (vahvistamaton)

6

Hessun kanssa samaa mieltä. Olen ostanut vuoden (2008) sisään kolme nokialaista joista yksi on toiminut. Takuuhuollot olleet
pelkkää viivytystaktiikkaa ja perusteluina aina pelkkä kakkarunoutta.Romuille ei viitsitä muuta tehdä kuin ajeluttaa autolla edestakaisin niin kauan kuin asiakas jaksaa uskoa oikeuden toteutumiseen. Pistää miettimään millä sais nokian rikollisen toiminnan kuriin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.