Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N76

11
Markus Lehtiniitty

Päivän yllättävin, pirtein ja hauskin julkistus oli ainakin omasta mielestäni ehdottomasti Nokia N76. Tosin ei tällaisen mallin tulo niin hirveä yllätys ollut, olihan tästä liikkunut huhuja ja kuvia protoistakin jo kauan sitten. Mutta valmius yllätti. Pitkästä aikaa Nokia onnistui yllättämään positiivisesti allekirjoittaneen julkistaessaan uutta puhelinta.

Tarkat tekniset speksit ja tiedot löytyvät Puhelinvertailu ja -hakutietokannastamme, tässä linkkiä: Nokia N76. N76 on jo tullut myyntiin ja sen voi hankkia esimerkiksi KLC.fi-nettikaupasta. Hintaa on alle 500 euroa. Katso tästä N76 musta ja N76 punainen. Toinen kauppa, jota suosittelemme, on Pixmania.com.
Nokia N76

Mikä sitten tekee N76:sta niin jännittävän puhelimen? No, ensinnäkin Nokia on vihdoin saanut laihennettua mallejaan viime aikoina ja N76:n kohdalla paksuus asettuukin melko pieneen lukemaan 13,7 mm. Tämähän on täsmälleen yhtä paljon kuin esimerkiksi Motorolan RAZR V3i:ssä. Mutta N76 vie ominaisuuspuolella RAZR:ia kuten tahtoo. Ja Nokia ei ole epäonnistunut muotoilussa vaan N76 näyttää erittäin houkuttelevalta, toki kaikilla on omat mielipiteensä varmasti. N76:n näppäimistö muistuttaa RAZR:in tyyliä, kuten myös puhelimen alaosa on kuin RAZR:ista myöskin.

Luettelen tässä nyt hieman sentään N76:n ominaisuuksia, vaikka ne vertailun puoleltakin löytyvät. Symbian + S60, microSD-muistikorttipaikka, dokumentinkatseluohjelmistot, 3G/WCDMA, videopuhelut, mainio nettiselain, hyvät sisä- ja ulkopuolen näytöt, 2 megapikselin kamera QVGA-videokuvauksella ja musiikkisoitin. Sokerina pohjalla N76:sta itsestään löytyy 3,5 mm:n standardi kuulokeliitin. Vihdoin ei enää turhia adaptereita tai johtoja.

Toki myös N76:sta uupuu jotain, mutta mielestäni se ei ole nyt niin merkityksellistä. Kamerassa ei ole automaattitarkennusta ja joku voisi valitella WLAN:in puutetta, kun siihen on jo monissa malleissa totuttu. Ja painoakin on ehkä hieman liikaa, 115 grammaa.

Mutta ei anneta äskeisten negatiivisten puolten haitata. Nokialla on N76:ssa myyntihitti. Tällaisia julkistuksia tarvittaisiin lisää, hyvä Nokia, että alatte vihdoin päästä jyvälle, millaisia puhelimia monet ovat kaivanneet. Tyylikästä, ohutta, ei liian suurta, mutta silti hyvin ominaisuuksin.

Tuli markkinoille vuoden 2007 ensimmäisellä neljänneksellä. Lisätietoa vielä Nokiankin sivuilta, täältä.

Kommentit (11)

SE W880i + yhteenveto päivän jutuista

1

[...] - Nokia julkaisi N76:n, N93:n sekä lisäksi vielä julkistettiin Nokia N800 Internet Tablet sekä 6131 NFC. [...]

Vastaa
Markus

3

Onhan se vähän niin, mutta se ei ole niin merkityksellistä tuntuman kannalta, jollei aivan liian leveäksi mennä.

N76 on 52 milliä leveä, jolla se on yksi leveimmistä Nokian simpukoista. Erot ovat kuitenkin vain 3-5 milliä ns. normaalileveyksisiin eli erot eivät ole suuria.

Vastaa
Roska (vahvistamaton)

4

Onkos tämä puhelin kalliskin kun kerran niin litteä on? Tietoa onko?
Onko tämä hyvä puhelin?

Vastaa
Markku (vahvistamaton)

5

Verratkaa huviksenne Nokia 6290:aa tähän N76:seen.

Aika samanlaisia ?

Ilmeisesti Nokia 6290 on proletariaattiversio N76:sesta. Rauta taitaa olla lähelle sama ?

Vastaa
Markus

6

6290 ja N76 ovat pitkälti samanlaisia kyllä.

Erot löytyvät ulkoiselta puolelta lähinnä: muotoilusta, tyylistä ja koosta. N76:ssa on myös pienempikapasiteettinen akku ja täten heikommat toiminta-ajat.

Vastaa
kuhku (vahvistamaton)

7

paras kännykkä aikoihin. miettikää ny kuinka ohut se on. se on kyl samanlainen ku nokia 6290 ja 6680

Vastaa
esa (vahvistamaton)

8

"paras kännykkä aikoihin. miettikää ny kuinka ohut se on. se on kyl samanlainen ku nokia 6290 ja 6680"

Koollako sitä paremmuutta mitataan? :D Aika huolestuttavaa jos muulla ei ole väliä :>

Vastaa
michelle (vahvistamaton)

9

I think nokia n76 is nice cellphone b-coz I just brought that yesterday and I love it. Yes!

Vastaa
tsetti (vahvistamaton)

10

Mulla on ollut N76 nyt käytössä keväästä lähtien, enkä enää kovinkaan jaksaisi vempainta ylistää. Noin alle kahdessa viikossa puhelimen "kromiosat" syöpyivät pois, vaikka puhelin on kulkenut ihan normaalisti taskussa (en tee mitään raksa- tai muita ruumillisia duuneja. En ole vastaavaan, näin nopeaan kulumiseen aikaisemmissa puhelimissa törmännyt. Lisäksi puhelimen näyttö oli saanut mustan täplän (n. 1,5 kk oston jälkeen), vaikka en muista edes pudottaneeni puhelinta. Onneksi täplä on näytön alareunassa, eli ei haittaa käyttöä, mutta takuuseen ei moinen vika mennyt. Saapa nähdä miten nyt, kun lyhyen ajan sisään puhelimen radiosta on kadonnut ääni oikealta puolen (mp3 -soitin puolestaan toistaa edelleen stereona), ja lisäksi näppäimistön valo kuoli. Ja myös puhelimen oma kaiutin on heikentynyt merkittävästi. Alle puoli vuotta vanhalle puhelimelle aika paljon käyttövikoja. Enkä mielestäni kohtele puhelintani mitenkään kaltoin. Eli kestävyydestä on tingitty ulkonäön kustannuksella. Muuten puhelin on ollut kyllä varsin kelvollinen.

Vastaa
 (vahvistamaton)

11

Jossain muualla oli että kuoret saa vaihdettua takuuna ja että nokia on sen asian korjannut että uusissa n76 ei kulu kromiosat niin helposti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja