Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson vauhdissa

Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson voitti matkapuhelinmarkkinoilla markkinaosuutta loka-joulukuussa eli vuoden viimeisellä neljänneksellä. Sony Ericssonin mukaan se kasvatti markkinaosuutensa loppuvuonna yhdeksään prosenttiin kahdeksasta. IDC:n arvio Sony Ericssonin edellisen neljänneksen osuudesta on 7,8 %.Sony Ericsson on tällä osuudella maailman neljänneksi suurin matkapuhelinvalmistaja. Edellä ovat Nokia, Motorola ja Samsung. Takana hiillostaa LG. Viimeisen neljänneksen aikana Sony Ericsson toimitti 26 miljoonaa matkapuhelinta. Reutersin keräämässä analyytikkoennusteessa odotettiin yhtiön kertovan 22,6 miljoonan kännykän toimituksista eli odotukset ylittyivät reilusti.


Puhelimia myytiin loka-joulukuussa 2006 61 prosenttia enemmän verrattuna edellisvuoden vertailukauteen. Koko vuoden kännykkämyynti kasvoi 46 prosenttia. Yhtiön viimeisen neljänneksen tulos ennen veroja ylitti selvästi odotukset. Tulosta syntyi 502 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin samaan aikaan tulos oli 206 miljoonaa.

Sony Ericssonilla menee siis erittäin hyvin tällä hetkellä. Markkinaosuus, liikevaihto ja tulos kasvavat voimakkaasti. Sony Ericsson menestyy erityisesti kalliimman pään puhelimissa Walkman-musiikki- ja Cyber-shot-kamerapuhelimillaan.


Miten tästä eteenpäin?


Esimakua tulevasta on jo saatu W880i:n muodossa. Musiikkipuhelimia siis lisää tulossa ja niihin panostetaan. Sony Ericsson lupaa esitellä matkapuhelinalan supertapahtumassa 3GSM:ssä helmikuussa myös uusia ultra-ohuita malleja. Näistä W880i siis on yksi.


Lisäksi äskettäin esitellyn tähän asti halvimman Walkman-puhelimen, W200i:n, alapuolelle mallistoon on tarkoitus esitellä vielä halvempi musiikkipuhelin. Sony Ericssonin toimitusjohtajan Miles Flintin mukaan uutuus tulee olemaan hinnaltaan alle 100 euroa ja tulee markkinoille tämän vuoden aikana.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja