Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorola kasvatti osuutta

Markus Lehtiniitty

Motorola kasvatti vuoden viimeisellä neljänneksellä osuuttaan maailmassa myydyistä matkapuhelimista 23,3 prosenttiin myytyään 65,7 miljoonaa puhelinta. Edellisen vuoden vastaavalla jaksolla osuus oli 18,7 prosenttia, joten Motorola on kasvattanut osuuttaan erittäin merkittävästi.

Samalla myös myytyjen puhelinten keskihinta on romahtanut ja tämä söikin Motorolan katetta ja täten tulosta. Osakekohtainen tulos vuoden viimeiseltä neljännekseltä olikin vain 0,21 euroa kun edellisen vuoden vastaavana aikana se oli 0,46 euroa eli lasku oli todella suuri.
Mikä sitten on saanut aikaan tämän? Motorola on ottanut markkinaosuutta enemmän halvemmissa puhelimissa, joissa Nokia on ollut erittäin vahva aiemmin. Vielä kun samaan aikaan kalliimmassa päässä mallistoa on ongelmia, niin tulosjälki on tällaista.

Vuoden 2007 aikana Motorolan on tarkoitus korjata tämä laskutrendi ja saada tulosluvut taas isommaksi. Motorola ilmoitti jo, että vuoden 2007 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana se karsii 3500 työpaikkaa erityisesti keskittyen keskijohtoon.

Motorolalta on myös tulossa uusia puhelimia. Selvä linjanmuutos näiden osalta on siinä, että aikaisemmin Motorola myi vain tyylikkäitä puhelimia, omien sanojensa mukaan "wickedly cool", mutta pian panostetaan myös ominaisuuspuoleen Nokian ja Sony Ericssonin tapaan...

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja