Motorola kasvatti osuutta

Markus Lehtiniitty

Motorola kasvatti vuoden viimeisellä neljänneksellä osuuttaan maailmassa myydyistä matkapuhelimista 23,3 prosenttiin myytyään 65,7 miljoonaa puhelinta. Edellisen vuoden vastaavalla jaksolla osuus oli 18,7 prosenttia, joten Motorola on kasvattanut osuuttaan erittäin merkittävästi.

Samalla myös myytyjen puhelinten keskihinta on romahtanut ja tämä söikin Motorolan katetta ja täten tulosta. Osakekohtainen tulos vuoden viimeiseltä neljännekseltä olikin vain 0,21 euroa kun edellisen vuoden vastaavana aikana se oli 0,46 euroa eli lasku oli todella suuri.

Mikä sitten on saanut aikaan tämän? Motorola on ottanut markkinaosuutta enemmän halvemmissa puhelimissa, joissa Nokia on ollut erittäin vahva aiemmin. Vielä kun samaan aikaan kalliimmassa päässä mallistoa on ongelmia, niin tulosjälki on tällaista.

Vuoden 2007 aikana Motorolan on tarkoitus korjata tämä laskutrendi ja saada tulosluvut taas isommaksi. Motorola ilmoitti jo, että vuoden 2007 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana se karsii 3500 työpaikkaa erityisesti keskittyen keskijohtoon.



Motorolalta on myös tulossa uusia puhelimia. Selvä linjanmuutos näiden osalta on siinä, että aikaisemmin Motorola myi vain tyylikkäitä puhelimia, omien sanojensa mukaan "wickedly cool", mutta pian panostetaan myös ominaisuuspuoleen Nokian ja Sony Ericssonin tapaan...


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.