Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuka pärjäsikään?

Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti tällä viikolla loppu- ja koko vuoden tuloksensa. Tulos oli odotuksia parempi, jopa erittäin hyvä. Melko yllättävä. Nokian kurssi jopa nousi 5 prosenttia pörssissä, yleensä jos Nokia yltää odotuksiin, kurssi laskee.

Nokia myi vuoden lopulla puhelimia aiempaa halvemmalla, mutta kuitenkin matkapuhelindivisioona pystyi parantamaan kannattavuusprosenttiaan. Tämä kertoo Nokian ylivoimaisesta tehokkuudesta. Nokia myi loppuvuonna 106 miljoonaa puhelinta, eli miljoona puhelinta päivässä. Eikö olekin käsittämätöntä?
Nokian tehtaat kävivät täysillä.

Nokia otti loppuvuonna niskalenkin tärkeimmästä kilpailijastaan Motorolasta. Motorolan liikevoittoprosentti oli 4,4, kun Nokia ylsi 16:een. Ero oli siis merkittävä, Motorola myi puhelimiaan liian halvalla.

Nokiankin tuloksessa pettymys oli kalliimpien puhelinten myynti, josta vastaa Multimedia-ryhmä. Sen kova kasvu tyrehtyi, mutta luultavasti jatkuu taas 2007 uusien tuotteiden myötä. Enterprise Solutions oli yhä tappiolla.

Nokia osoitti loppuvuonna muille puhelinvalmistajille, kuka on ykkönen, tehokkain ja paras.

---

Blogin päivitystahti viime aikoina ei ole ollut tyydyttävä. Valitettavasti suurta muutosta parempaan päin ei ainakaan vähän aikaan ole näkyvissä, koska muutkin asiat pitävät kiireessä.

Reilun parin viikon päästä on matkapuhelinalan megatapahtuma, 3GSM-konferenssi, josta pyrimme uutisoimaan paljon. Nokialta on tulossa uusia tuotteita E-sarjaan. Ehkäpä uusi kommunikaattori? E61i ja E65 ovat esiintyneet huhuissa. Ne lienevät tulossa.

Sony Ericsson esittelee ainakin W880i:n plus varmasti jotain muutakin...

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja