Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft uskoo valtaavansa mobiilimaailman

Markus Lehtiniitty

Taloussanomissa julkaistiin tällä viikolla Bill Gatesin haastattelu. Gatesin mukaan Microsoftin puhelinohjelmiston markkinaosuus kasvaa nopeammin kuin kenenkään muun. Osaltaan tämä johtuu siitä, että lähtötaso on ollut melko vaatimaton. Windows Mobilen markkinaosuudeksi on arvioitu viidestä kymmeneen prosenttia, kun Nokian käyttämän Symbian-käyttöjärjestelmän osuuden on arvioitu olevan noin 70 prosenttia.

Gates ei halua luovuttaa kilpailua vaan lähinnä päinvastoin. Hänen mukaansa heillä on jo hyvä jalansija mobiiliohjelmistoissa, joissa kilpailu tulevaisuudessa tulee olemaan Gatesin mielestä todella rajua.
Jo nyt ollaan Gatesin mukaan siinä tilanteessa, että kyse ei ole enää itse laitteesta vaan enemmänkin sen sisällä olevasta ohjelmistosta. Tämä pitää varauksin paikkansa. Älypuhelinten osuus koko matkapuhelinmarkkinasta on vielä kuitenkin melko pieni.

Mutta mitä tulevaisuudessa tapahtuu? Uskon, että Windows Mobilen osuus kasvaa. Symbianin markkinaosuus säilyy aika lailla nykyisen kokoisena. Paljon riippuu siitä, saako Microsoft mobiili-Windowsilleen uusia hyödyntäjiä. Siihen en usko, että Nokia ottaisi Windows Mobilen käyttöön, vaikka näinkin on huhuttu ainakin yrityskännyköiden osalta aikanaan.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja