Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta musiikkikauppa

2
Markus Lehtiniitty

Nokia aikoo lähitulevaisuudessa laajentaa reviiriään: tulossa on musiikkikauppa sekä paikannuspalveluita. Nokia laajentuu siis internet-palveluihin. Nokian ykkösmies, toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo, lupailikin jo viime vuoden lopulla Nokiasta tulevan tulevaisuudessa internet-yhtiö. Nämä uudet palvelut toteuttavat tätä linjausta.

Nokian laajeneminen uusille alueille voi närkästyttää operaattoreita, joiden alueelle Nokia on tunkeutumassa. Kallasvuon mukaan operaattoreita kuitenkin yritetään olla ärsyttämättä.
Nokian musiikkikauppa tulee perustumaan Nokian viime vuonna ostaman Loudeye-yhtiön teknisiin ratkaisuihin. Ilmeisesti Nokian musiikkikaupasta musiikkia pystyy ostamaan sekä puhelimella että tietokoneella. Kaupan yksityiskohdista, kuten esimerkiksi siitä, millaista kopiointisuojausratkaisua tullaan käyttämään, ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Musiikkikaupan lisäksi toinen uusi aluevaltaus Nokialle on paikannus. Pian kauppoihin tuleva N95 on ensimmäinen Nokian mobiililaite, josta löytyy GPS-paikannus. Ajan myötä GPS-laitteita on tulossa enemmälti.

N95:n mukana tulevat kartat, mutta paikannus- ja paikkatietopalveluista joutuu maksamaan erikseen. Palvelun voi tilata eri ajoiksi: päivästä vuoteen kerrallaan. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden käyttäjälle etsiä sijaintinsa perusteella mm. ravintoloita ja hotelleja.

Myös paikannuspalveluiden tekniikka on musiikkikaupan tapaan ostettu taloon. Nokia osti viime vuoden loppupuolella saksalaisen gate5-paikannusyhtiön.

Kommentit (2)

Nokian karttapalvelu avattu

1

[...] Nokian laajeneminen uudelle alueelle on erittäin mielenkiintoinen. Olemme kirjoittaneet tästä ennenkin. Kartta- ja navigointiohjelmistolla Nokia haastaa esimerkiksi Route 66:n, TomTomin ja suomalaisen Navicoren kaltaiset navigointisoftat. [...]

Vastaa
YouTube kännyköihin

2

[...] Nokia ilmoitti 3GSM-messuilla lähtevänsä yhteistyöhön YouTuben kanssa. Tulevissa Nokian puhelimissa on valmiina Video Center -sovellus, jonka kautta pääsee katselemaan niin YouTuben kuin myös esimerkiksi uutistoimisto Reutersin videosisältöjä. Video Center -sovelluksen voi ladata N-sarjan puhelimiin ja ensimmäisenä se on valmiiksiasennettuna Nokia N95:ssä. Nokia on viime aikoina lähtenyt aivan uudenlaisella asenteella mukaan uudenlaiseen toimintaan ja tämä YouTube-yhteistyö on jälleen esimerkki tästä. Tämän lisäksi on siis ollut puhetta mm. Nokian musiikkikaupasta ja ilmaisesta navigointipalvelusta. [...]

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja