Nokian kartta- ja navigointipalvelu

2
Markus Lehtiniitty

Nokian karttapalvelu N95:ssä Nokia julkisti viime viikolla aikeensa tuoda ladattavaksi karttoja ja navigointi-ohjelmiston ilmaiseksi. Palvelun piti käynnistyä eilen, mutta ilmeisesti startti tapahtuukin vasta maanantaina.

Uuden palvelun nimi on smart2go, ja sen pitäisi sisältää kartat 150 maasta. Ohjelma kertoo käyttäjän sijainnin GPS-paikannuksen avulla. Täysin ilmaista palvelun käyttö ei ole, vaikka kartat ovatkin ilmaisia. Reittiopastuksen nimittäin saa maksua vastaan. Reittiopastus pisteestä A pisteeseen B on saatavilla 30 maasta. Hinta Euroopan kattavalle opastuspalvelulle on 99 euroa.

Luonnollisesti reittiopastukseen tarvitaan GPS-tuki, joka voi olla nykyään erittäin suosittu ulkoinen sovitin tai integroitu, kuten ensimmäisenä N95:ssä, josta kuva karttapalvelu päällä oikealla.



Nokian mukaan palvelusta löytyy määriteltyjä kohteita (POI = points of interest) 15 miljoonaa kappaletta. Niitä ovat esimerkiksi erilaiset nähtävyydet, hotellit ja ravintolat.

Karttatiedot toimittavat Navteq ja Tele Atlas. Puhelimeen ne voidaan hakea matkapuhelinverkkoyhteyden tai WLAN:in yli tai sitten tietokoneen avustuksella. Kartat tallennetaan muistikortille, joten käyttö ei vaadi jatkuvaa verkkoyhteyttä.

Hieman yllättäen smart2go-palvelua tarjotaan myös Windows Mobile -laitteille S60-laitteiden lisäksi. Myöhemmin järjestelmävalikoimaa on tarkoitus laajentaa käsittämään myös Series 40 (eli peruskännykät) ja Linux. Nokia aikoo asentaa jatkossa ohjelmiston valmiiksi kaikkiin Nseries-multimediatietokoneisiin Nokia Maps -nimellä.

Tästä smart2go-palvelun sivuille, joilta voit ladata palvelun, kun se on tullut mahdolliseksi.

---

Nokian laajeneminen uudelle alueelle on erittäin mielenkiintoinen. Olemme kirjoittaneet tästä ennenkin. Kartta- ja navigointiohjelmistolla Nokia haastaa esimerkiksi Route 66:n, TomTomin ja suomalaisen Navicoren kaltaiset navigointisoftat.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Ich (vahvistamaton)

1

Ei vaan tunnu saavan ladatuksi vielä maanantainakaan??! Mitähän siellä oikein kupataan. Ei kannattaisi lanseerata tuotetta joka ei olekkaan vielä saatavilla. Huonoa markkinointia, ensivaikutelman kun voi antaa vain kerran.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
YouTube kännyköihin

2

[...] Nokia on viime aikoina lähtenyt aivan uudenlaisella asenteella mukaan uudenlaiseen toimintaan ja tämä YouTube-yhteistyö on jälleen esimerkki tästä. Tämän lisäksi on siis ollut puhetta mm. Nokian musiikkikaupasta ja ilmaisesta navigointipalvelusta. [...]

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.