Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian kartta- ja navigointipalvelu

2
Markus Lehtiniitty

Nokian karttapalvelu N95:ssä Nokia julkisti viime viikolla aikeensa tuoda ladattavaksi karttoja ja navigointi-ohjelmiston ilmaiseksi. Palvelun piti käynnistyä eilen, mutta ilmeisesti startti tapahtuukin vasta maanantaina.

Uuden palvelun nimi on smart2go, ja sen pitäisi sisältää kartat 150 maasta. Ohjelma kertoo käyttäjän sijainnin GPS-paikannuksen avulla. Täysin ilmaista palvelun käyttö ei ole, vaikka kartat ovatkin ilmaisia. Reittiopastuksen nimittäin saa maksua vastaan. Reittiopastus pisteestä A pisteeseen B on saatavilla 30 maasta. Hinta Euroopan kattavalle opastuspalvelulle on 99 euroa.
Luonnollisesti reittiopastukseen tarvitaan GPS-tuki, joka voi olla nykyään erittäin suosittu ulkoinen sovitin tai integroitu, kuten ensimmäisenä N95:ssä, josta kuva karttapalvelu päällä oikealla.

Nokian mukaan palvelusta löytyy määriteltyjä kohteita (POI = points of interest) 15 miljoonaa kappaletta. Niitä ovat esimerkiksi erilaiset nähtävyydet, hotellit ja ravintolat.

Karttatiedot toimittavat Navteq ja Tele Atlas. Puhelimeen ne voidaan hakea matkapuhelinverkkoyhteyden tai WLAN:in yli tai sitten tietokoneen avustuksella. Kartat tallennetaan muistikortille, joten käyttö ei vaadi jatkuvaa verkkoyhteyttä.

Hieman yllättäen smart2go-palvelua tarjotaan myös Windows Mobile -laitteille S60-laitteiden lisäksi. Myöhemmin järjestelmävalikoimaa on tarkoitus laajentaa käsittämään myös Series 40 (eli peruskännykät) ja Linux. Nokia aikoo asentaa jatkossa ohjelmiston valmiiksi kaikkiin Nseries-multimediatietokoneisiin Nokia Maps -nimellä.

Tästä smart2go-palvelun sivuille, joilta voit ladata palvelun, kun se on tullut mahdolliseksi.

---

Nokian laajeneminen uudelle alueelle on erittäin mielenkiintoinen. Olemme kirjoittaneet tästä ennenkin. Kartta- ja navigointiohjelmistolla Nokia haastaa esimerkiksi Route 66:n, TomTomin ja suomalaisen Navicoren kaltaiset navigointisoftat.

Kommentit (2)

Ich (vahvistamaton)

1

Ei vaan tunnu saavan ladatuksi vielä maanantainakaan??! Mitähän siellä oikein kupataan. Ei kannattaisi lanseerata tuotetta joka ei olekkaan vielä saatavilla. Huonoa markkinointia, ensivaikutelman kun voi antaa vain kerran.

Vastaa
YouTube kännyköihin

2

[...] Nokia on viime aikoina lähtenyt aivan uudenlaisella asenteella mukaan uudenlaiseen toimintaan ja tämä YouTube-yhteistyö on jälleen esimerkki tästä. Tämän lisäksi on siis ollut puhetta mm. Nokian musiikkikaupasta ja ilmaisesta navigointipalvelusta. [...]

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja