Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HP älypuhelinmarkkinoille

Markus Lehtiniitty

HP iPAQ Voice Messenger 514Nokia saa yrityspuhelimilleen uuden kovan sarjan kilpailijan: HP on tulossa entistä vahvemmin älypuhelinten markkinoille. Aiemminhan HP:lla on ollut valikoimissa kämmentietokoneita, joissa on ollut puheluominaisuudet, mutta tämän viikon 3GSM-messuilla se esitteli ensimmäisen perinteisen puhelimen näköisen laitteensa.

Uusi iPAQ Voice Messenger 514 käyttää odotetusti Windows Mobile -käyttöjärjestelmää alustanaan. Käyttöjärjestelmä on uusin, myös 3GSM:ssä lanseerattu, 6.0-versio. iPAQ Voice Messenger pitää sisällään 1,3 megapikselin kameran (saatavilla myös ilman), musiikkisoittimen, internet-selaimen ja sähköpostin sekä muun muassa toimisto-dokumenttien katseluohjelmistot. Uutuus ei ole 3G-puhelin, vaan tiedonsiirtoon vauhdikkain vaihtoehto on EDGE.


HP:n mukaan 3G on vielä toistaiseksi yrityspuhelimissa turha, koska tärkein sovellus eli sähköposti ei siitä hirveästi hyödy ja lisäksi 3G kuluttaa enemmän akkua. Myös HP:lta kuitenkin luvataan 3G-puhelimia markkinoille lähiaikoina.


HP:n mukaan uuden älypuhelimen valtti kamppailussa kilpailijoita vastaan on push-sähköposti, joka tarkoittaa, että sähköpostit välittyvät puhelimeen heti kun ne ovat saapuneet palvelimelle ja niitä ei esimerkiksi haeta erikseen tunnin välein. Samaa toiminnallisuutta tosin tarjotaan myös Nokian E-sarjan yrityspuhelimiin. Toisena valttina pidetään Windows Mobile -käyttöjärjestelmää yleisesti, koska se istuu paremmin yhteen Microsoftin omien Windows-tietokonekäyttöjärjestelmien kanssa kuin kilpailevat mobiilikäyttöjärjestelmät.


iPAQ Voice Messengerin etähallinnan ja -konfiguroinnin kerrotaan olevan helppoa, joka on tärkeää yritysmaailmassa. iPAQ Voice Messenger on tulossa Suomen markkinoille alkukesästä 350 euron hintalapulla varustettuna.


Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja