Motorolan mobiilijohtajalle potkut

Markus Lehtiniitty

Ron Garriques Motorolan mobiililaiteliiketoiminnasta vastannut Ron Garriques on saanut lähteä yhtiöstä. Hän siirtyy tietokonevalmistaja Dellin palvelukseen.

Motorolalla oli viime vuoden lopulla vakavia ongelmia matkapuhelinmarkkinoilla: yhtiö kannattavuus rapaantui, kun halvemman pään puhelimet menivät hyvin kaupaksi, mutta kalliimmat mallit jäivät hyllyihin. Ilmeisesti tässä on se syy, miksi Garriques sai lähteä. Motorola ilmoitti alkuvuodesta irtisanovansa 4000 työntekijää korjataaksensa kannattavuuttaan.
Garriques voidaan muistaa hänen itseluottamuksestaan ja uhostaan. Vielä vähän aikaa sitten hän uhosi, että Motorola ohittaa Nokian tämän vuoden aikana markkinaosuudessa. Tätä emme tule näkemään, sen voi jo sanoa. Markkina-arvioiden mukaan Motorola voi jopa menettää markkinaosuuttaan kuluvan vuoden aikana. Mallisto on epäkiinnostava. Näin äkkiä voi tilanne, muuttua sillä vielä vähän aikaa sitten Nokian mallistoa pidettiin erittäin epäonnistuneena...



Motorolan tilannetta ei Garriquesin lähtökään varmasti auta. Aina kun johtaja vaihtuu, menee hetki, jotta päästään uudelleen vauhtiin taas.

---

Motorola esitteli kuitenkin 3GSM:ssä ihan mielenkiintoisia uusia tuotteita. Niistä ei ole pienintäkään tietoa koska ovat tulossa Suomen markkinoille. Luultavasti monet eivät tule lainkaan. Tämän vuoksi emme lähde niitä sen tarkemmin nyt esittelemään, vaan tarjoamme vain tien tiedon lähteelle: MOTOINFO. Sivun kahdeksan ylimmäistä puhelinta esiteltiin tällä viikolla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.