Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Valtaako Windows mobiilimarkkinoita?

1
Markus Lehtiniitty

Windows Mobile 6.0 Microsoft uhitteli perustajansa Bill Gatesin suulla vähän aikaa sitten valtaavansa mobiilimarkkinat. Tätä on vaikea uskoa, mutta siihen on helpompi uskoa, että Microsoftin asema mobiilimaailmassa tulee ehdottomasti lähitulevaisuudessa vankistumaan selvästi.

Tämän viikon 3GSM-messuilla Microsoft esitteli mobiilikäyttöjärjestelmästään uuden version, Windows Mobile 6.0:n. Uudessa järjestelmässä on joitakin merkittäviä muutoksia. Jo pitkään Microsoftin on ollut tarkoitus yhdistää mobiilijärjestelmänsä yhdeksi ja päästä näin eroon erillisistä Smartphone- ja Pocket PC -versioista. Tätä ei ole vieläkään täysin tapahtunut, mutta versiot on nimetty nyt uudestaan. Vanhakantainen, ilman puhelinominaisuuksia oleva versio on nyt nimeltään Classic. Smartphone tunnetaan tästä edespäin Standard-versiona, ja puhelinominaisuudet sisältävä Pocket PC Professionalina.
Windows Mobile 6.0 ei sisällä mitään järisyttäviä uutuuksia, mutta pikkujuttuja on paljonkin. Muun muassa integrointi uuden Vista-työpöytäkäyttöjärjestelmän kanssa, ohjelmien uudelleennimeäminen Windows Live -kaavan mukaan, uudistettua ulkoasua, paremmat Word-, Excel- ja PowerPoint -ohjelmat ja niin edelleen. Lisäksi puhelinkäyttöä on helpotettu.

Uuden käyttöjärjestelmäversion julkistamisen lisäksi 3GSM:ssä tapahtui myös paljon muuta tärkeää mobiili-Windowsin kannalta. Windows Mobile -laitteita aiotaan nyt tuoda aiempaa halvempaan hintaan markkinoille ja tämän toivotaan nostavan markkinaosuutta. 3GSM:ssä uusia Windows Mobile -laitteita esittelivät mm. HP, Motorola, Samsung ja tietenkin HTC.
Lisäksi Microsoft on saamassa kaksi uutta puhelinvalmistajaa käyttöjärjestelmälleen: LG ja Toshiba. Näistä LG aikoo tuoda markkinoille kosketusnäyttöisestä Prada-puhelimestaan Windows-version.

Windows Mobilen tulevaisuus näyttää siis ihan valoisalta. Tuskinpa se älypuhelinten ohjelmistojen ykkösasemaa kovin nopeasti Symbianilta vie, mutta puntit varmasti tasottuvat jonkin verran jo tämän vuoden kuluessa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja