Benefonilta tulossa uutta

Markus Lehtiniitty

Toinen suomalainen, hieman sitä toista pienempi, matkapuhelinvalmistaja kertoi tänään tietoja tulevista tuotteistaan. Kuvia ei ilmeisesti vielä julkistettu kuten ei myöskään tarkkoja speksejä, mutta perustiedot uusista malleista ovat selvillä.

TWIG-perhe saa siis kolme uutta tuotetta. Nämä uutuudet perustuvat Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmälle, joten Microsoft on jälleen saanut uuden käyttäjän mobiilikäyttöjärjestelmälleen. Tai no ei oikeastaan ole, sillä Benefonin tuotteet perustuvat pitkälti aasialaisten alihankkijoiden tuotteisiin ja tämän takia niissä Windows Mobile onkin.

Mutta siis mennäänpä jo niihin uutuuksiin.

Ensimmäisen uutuuden nimi on TWIG Talisman. Se perustuu uunituoreelle Windows Mobilen 6.0-versiolle, joten Benefon on näiltä osin aivan eturintamassa. Luonnollisesti Talisman sisältää GPS-navigoinnin ja -paikannuksen. Talismanissa on tavallinen puhelinnäppäimistö mutta myös kosketusnäyttö, joka on kooltaan 2,6 tuumaa. Talisman on kolmitaajuuspuhelin ja tiedonsiirtoon se tarjoaa GPRS- ja EDGE-yhteydet. Muista ominaisuuksista mainitaan kahden megapikselin kamera ja Bluetooth. Edellämainitun lisäksi Talisman luonnollisesti pitää sisällään kaikki Windows Mobilen perusominaisuudet: internet-selaimen, sähköpostin ja mm. toimistodokumenttien katseluohjelmistot.



Seuraavana esittelyvuorossa TWIG Totem. Totem on tietojen mukaan hieman kehittyneempi malli. Myös se sisältää tavallisen puhelinnäppäimistön sekä kosketusnäytön ja tietysti tutut Windows Mobile -ominaisuudet ja Benefonin tavamerkin eli GPS-navigoinnin ja -paikannuksen. Ilmeisesti Totem perustuu Windows Mobilen Professional-versioon, kun Talismanin perustana on yksinkertaisempi Standard-versio. Datayhteyksissä Totem on Talismania vahvempi, koska siitä löytyy GPRS- ja EDGE-yhteyksien lisäksi 3G-yhteydet HSDPA:lla eli oikeastaan tältä osin parasta mitä markkinoilla on. Lisäksi mainitaan löytyvän kolmen megapikselin kamera ja Bluetooth.

Kolmannesta eli TWIG Monolithista ei tiedotteen perusteella saa täyttä varmuutta. Tiedotteessa olevat tiedot huomioon ottaen se vaikuttaisi identtiseltä TWIG Talismanin kanssa. Tosin ainakin TWIG Monolithista löytyy langaton lähiverkko eli WLAN -yhteys.

WLAN-tuesta on Benefonin tiedotteen sanamuotojen vuoksi vaikea saada varmaa käsitystä. Monolithissä on varmasti WLAN, mutta onko myös kahdessa muussa. Tästä emme voi olla toistaiseksi varmoja.

Ensimmäisen uuden TWIG-laitteen, eli ilmeisesti Talismanin, odotetaan tulevan kauppoihin kesäkuussa 2007 ja kahden muun vuoden 2007 toisella vuosipuoliskolla. Toivottavasti eivät myöhästy aikataulustaan...

Seuraamme jatkossa näiden uusien mallien tilannetta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.