Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Siemensin surullinen loppu

3
Markus Lehtiniitty

BenQ-Siemensin tarina on surkea. BenQ osti vuoden 2005 puolivälissä Siemensin matkapuhelinliiketoiminnan, josta muodostui sittemmin BenQ Mobile. Oikeastaan Siemens maksoi BenQ:lle siitä, että se pääsi eroon ongelmallisesta matkapuhelinbisneksestään.

Viime vuoden elo-syyskuussa BenQ Mobile päätettiin päästää konkurssiin BenQ:n emoyhtiön toimesta. Siemens oli aikoinaan ainakin jopa maailman kolmanneksi suurin matkapuhelinvalmistaja, tosin siitä on aikaa. Siksi kaikki nämä tapahtumat ovatkin varsin surullisia.
BenQ Mobilelle yritettiin vielä löytää halukasta ja sopivaa ostajaa, mutta sillaista ei löytynyt. Nyt BenQ Mobile myydään osissa ja realisoidaan omaisuus. Esimerkiksi toimistokalusteita ja tietokoneita myydään Ebay-nettihuutokauppapalvelussa.

Näin maailma kehittyy. Vahvat valmistajat säilyvät ja heikot, no, häviävät...

---

28.8.2001 Siemens julkisti ME45-puhelimen, jota voidaan pitää Siemensin yhtenä ihailluimmista tuotteista ja olihan se hieno tuote. Yhtä hienoihin suorituksiin ei Siemens viimeisinä vuosinaan enää yltänyt.

Kommentit (3)

ristokin (vahvistamaton)

1

Viimeiset viisi vuotta ME45 on minunkin taskussani pyörinyt. Kuori on kiilloittunut, lasissa ei ole naarmuja ja laite itsessään toimii aina vaan. Varalle hankitut kuoret ja toinen kone odottavat edelleen vuoroansa, tulleeko sitä ollenkaan...
Kaksi vuotta se hoiti yksinään nettiyhteyksiä tietokoneissamme. Kuulokojeen omaavana käytän sitä aina kaiutintoiminnolla ( ostohetkellä ko. toimintoa ei ihan joka pelissä edes ollut ! )
Se todellakin lienee Siemenssin parhaimpia ellei peräti paras puhelin, ainakin mitä kestävyyteen tulee.

Vastaa
tommi (vahvistamaton)

2

Niin siinä ikävä kyllä kävi. Kyllä noi vanhat siemenssit olivat rautaa aikanaan esim. sarja -45 oli todella hieno, itse omistin C45 joka sekin kesti monta vuotta ennen kuin lakkasi toimimasta. Joka siis on ollut mun kestävin kännykkä tähän asti ja kestävempää tuskin tulee olemaan. Mites muuten on ton laita kun noita Benq-siemenssejä julkistettiin 3GSM:ssä vielä eli tehdäänkö noita kännyköitä vielä? Ymmärsin näin että ainakin Suomessa kyseisen merkin kännykän myynti on lopetettu, Nii onko ulkomailla käynyt vielä näin, ku ymmärsin että noi uusimmat Benq-siemens kännykät tulevat myyntiin jonnekki muuallle kuin suomeen tai muualle eurooppaan?

Vastaa
Markus (vahvistamaton)

3

Itse asiassa en tarkkaan asiasta tiedä, mutta Suomeen tuskin ovat tulossa myyntiin. Suomessa (BenQ-)Siemens on puhelinmerkkinä jo melko kuollut.

Vähän heikkoa taitaa olla Euroopankin osalta, ja ainakin aikoinaan puhuttiin, että BenQ-Siemens-brändiä ei enää käytettäisi. Ja joka tapauksessahan se on jäämässä pikku hiljaa pois tuon Siemensin ja BenQ:n välisen kaupan ehtojen mukaan.

Jatkossa BenQ:lla kunnon preesensiä lienee vain Aasian markkinoilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja