Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlelta puhelin?

Markus Lehtiniitty

Tällä viikolla on paljon huhuttu ja kohkattu Googlen tulosta puhelinmarkkinoille. Apple on jo tulossa iPhonellaan, niin voisi ajatella, että myös Google olisi mahdollisesti tulossa. Onhan mobiilimaailma kiehtova Googlelle.

Tulevaisuudessa globaalisti mobiilipäätelaitteen, eli käytönnössä kännykän, kautta nettiin kytkeytyy paljon suurempi määrä ihmisiä kuin tietokoneen kautta. Googlen tavoite omalla puhelimella olisi lähinnä lisätä palvelujensa käyttöä ja parantaa niiden käyttökokemusta.
Itse en usko näihin huhuihin Google-puhelimesta. Ensinnäkin nykyisin Google on ns. kuuma yhtiö, josta huhutaan koko ajan kaikkea. Onhan Googlelta huhuttu olevan tulossa välillä nettiselainta, välillä käyttöjärjestelmää. Kumpaakaan näistä ei kuitenkaan ole nähty.


Kuten jo sanoinkin, niin Googlen tavoite on säädä käyttäjiä palveluilleen ja sitä kautta tienata rahaa. Ei itse puhelimen myynnillä. Google onkin tehnyt jo useita yhteistyösopimuksia palvelujensa tuonnista puhelimiin. Tavoitteena on varmasti saada Google jatkossa jokaiseen puhelimeen. Mitä hyötyä omasta puhelimesta sitten olisi Googlelle? Ei oikeastaan mitään...

Toisaalta Googlen mobiilisovellusten tuloa ovat varmasti hidastaneet operaattorit. Ne eivät haluaisi Googlea omalle alueelleen ottamaan osaa tulovirroista. Operaattorien intresseissä olisi, että heidän omia palvelujaan käytettäisiin. Loppujen lopuksi Google tulee kyllä tulemaan mobiilimaailmaan keinolla tai toisella, sillä kyseessä ovat monien, ehkä kymmenienkin, miljardien markkinat.

Mutta tuskinpa Google menee niin pitkälle, että julkaisee oman Google Phonen.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja